A+ R A-

Najavljene smjene, napravljen milionski dug: SIPA i Tužilaštvo ulaze u Rukometni savez BiH?

Vojin Mijatović, zamjenik ministra civilnih poslova, najavio je sastanak u srijedu sa čelnicima Rukometnog saveza BiH, te da će pozvati istražne organe da rade svoj posao, piše Oslobođenje.

Opširnije...

Rukometni savez Federacije BiH dobio rješenje

Federalno ministarstvo pravde dalo je saglasnost za upis u registar udruženja, Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine. Drugim riječima, sada i službeno postoji RS FBiH. Napominjemo, osnivačka skupština održana je 19. marta u Mostaru, gdje je izabrano rukovodstvo budućeg federalnog saveza. 

Opširnije...

RUKOMETNE SIRENE Tatjana Praštalo i Vesna Todorović najviše VOLE DA SUDE MUŠKARCIMA

Tatjana Praštalo i Vesna Todorović će predstojećeg vikenda suditi finalnu utakmicu Kupa EHF za rukometašice između Rostova i Bitighajma, a ovaj meč za perspektivni sudijski par iz Banjaluke je najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Opširnije...

U Zagrebu predstavljen Kasim Kamenica

Na prigodnoj konferenciji za medije rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb predstavljen je trener za sljedeću sezonu, a riječ je o rukometnom stručnjaku Kasimu Kamenici.

Opširnije...

Sjećanje jedne rukometašice: Zlatno nebo našeg djetinjstva

Odakle početi? Kako započeti veliku priču koja živi u našim srcima od tih ranih dana kada nas je jedan veliki zaljubljenik u rukomet, naš Pavlek, naš drugi tata kako smo ga voljele zvati, odkad nas je on okupio i zarazio tom svojom istom ljubavlju prema lopti i rukometu.

Opširnije...

Praštalo-Todorović dijele pravdu u finalu EHF Kupa

Mlade Banjalučanke Vesna Todorović i Tatjana Praštalo, EHF sutkinje, sredinom maja, sudit će uzvratni susret finala EHF kupa u ženskoj konkurenciji.

Opširnije...