A+ R A-

Kitić: Lekić je moja nasljednica

Na stagnaciju ženskog rukometa u poslednje vreme, uz nedostatak ulaganja, utiče i to što se u osnovnim školama mnogo više pažnje posvećuje fudbalu, košarci i tenisu. Osim toga, ženama je mnogo teže da se bave sportom. Kažem to kao neko ko je u rukometu bio 40 godina.

Opširnije...

Žerom Fernandez: Boro Golić me naučio rukometu

Nije mi teže da budem trener nego igrač, mislim da je trenerski posao za mene evolucija. Počeo sam da igram sa pet godina i dobio šansu da budem profesionalac. Bio sam kapiten reprezentacije Francuske sedam godina i trenerski poziv je logičan korak.

Opširnije...

Svetlana Kitić u Doboju: Ne znam da li sam igrala rukomet živeći ili sam živjela igrajući

U Doboju je večeras promovisana knjiga Svetlane Vujčić o najboljoj rukometašici svijeta svih vremena Svetlani Kitić. Promociji je prisustvovala i Kitić, koja je istakla da je put do sportskog vrha i težak i lak, ali da treba imati san i cilj.

Opširnije...

Kraj bajke: Samsonenko se povlači iz Vardara!

Ruski milioner Sergej Samsonenko, koji je u posljednjih nekoliko godina jedan od najvećih investitora u makedonski sport, prvenstveno u rukometne klubove Vardar, odlučio je da se povuče, prenosi Makedonski sport.

Opširnije...

Gordan Muzurović povukao kandidaturu za direktora reprezentacije

Kada je 10. juna formiran novi Rukometni savez Bosne i Hercegovine, činilo se da će ovaj sport u našoj zemlji dobiti jednu novu notu napretka. No, od same Osnivačke skupštine do danas održana je jedna sjednica Upravnog odbora, a druga se dogovara već mjesec.

Opširnije...

RS BiH dobija novog Generalnog sekretara?

Rukometni savez Bosne i Hercegovine formiran je prije nešto više od mjesec dana, a u četvrtak bi trebala biti održana i sjednica Upravnog odbora RS BiH, prenosi sportsport.ba.

Opširnije...