A+ R A-

Rukometni savez Federacije BiH dobio rješenje

Federalno ministarstvo pravde dalo je saglasnost za upis u registar udruženja, Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine. Drugim riječima, sada i službeno postoji RS FBiH. Napominjemo, osnivačka skupština održana je 19. marta u Mostaru, gdje je izabrano rukovodstvo budućeg federalnog saveza. 

Za predsjednika Skupštine izabran je Branko Vukojević, a za dopredsjednika Ismir Brkić. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Hamid Džandžanović, a za dopredsjednika Dario Pušić.

Sada kada je riješen problem Federalnog RS-a slijedi formiranje državnog, čime bi bio napravljan prvi korak ka rješavanju nagomilanih problema u BiH rukometu.

Sljedeća stepenica je osnivačka skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine a koju bi trebao sazvati aktuelni predsjednik RS BiH Zdravko Miličević. Termin održavanja iste, nije poznat.

Kako to nalaže zakon o sportu, državni rukometni savez će nastati udruživanje entitetskih, odnosno Rukometnog saveza Federacije i Rukometnog saveza Republike Srpske, te je zbog ove činjenice veoma bitno to što je Federalni savez formiran.

Svijet Rukometa