A+ R A-

Burno na osnivačkoj Skupštini RS BiH: Rađa napustio Skupštinu, Zahirović novi predsjednik RS BiH

Hotel Hills na Ilidži domaćin je historijskog dana za BiH rukomet. Naime danas se održava Osnivačka skupština Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine.

Od samog početka Skupštine, pojavili su se prvi problemi. Skupština je kasnila jer delegati iz Rukometnog saveza Republike Srpske nisu imali usaglašene stavove.

Na skupštini su usvojeni Statut, izabrani čelnici Skupštine kao i članovi Upravnog odbora.

Skupštini prisustvuju 44 delegata, i to po 15 iz Rukometnog saveza Republike Srpske i  Rukometnog saveza Herceg Bosne te 14 iz kantonalnih saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Jednoglasnom odlukom formiran je novi  Savez. Za predsjednika Skupštine izabran je Zdravko Komljenović, dok su podpredsjednici Branko Vukojević i Damir Žuga.

Potom je uslijedio izbor članova Upravnog odbora nakon ćega je sjednica i prekinuta, jer Dragan Kojić nije dobio dovoljnu podršku delegata iz Republike Srpske.

Predstavnici iz RS zatražili su pauzu radi približavanja stavova, nakon ćega su predstavnici Regionalnog rukometnog saveza Doboj, na čelu sa Vojislavom Rađom napustili Skupštinu.

Skuština je potom nastavljena a za novog predsjednika RS BiH izabran je Amir Zahirović, dok su podpredsjednici Nevenko Herceg i Zdravko Miličević.

Svijet Rukometa