A+ R A-

Formiran novi Rukometni savez BiH

Novi Rukometni savez Bosne i Hercegovine formiran je jučer na osnivačkoj Skupštini koja je održana u hotelu Hills, gdje je okupljena seniorska reprezentacija naše zemlje.

Skupštini su prisustvovala 44 delagata. 15 iz Rukometnog saveza Republike Srpske, 15 iz RS „Herceg-Bosne“ i 14 iz kantonalnih saveza FBiH.

Nakon što je jednoglasno usvojena odluka o osnivanju Saveza, za predsjednika Skupštine novog RSBiH izabran je Zdravko Komljenović, dok su za predsjednike imenovani Brako Vukojević i Damir Žuga.

Za predsjednika RSBiH izabran je Amir Zahirović, koji je u prethodnom periodu obavljao ulogu komesara takmičenja. Za dvojicu potpredsjednika imenovani su Nevenko Herceg i Zdravko Miličević.

U Upravni odbor izabrani su Amir Zahirović, Mirsad Mahmutagić, Nedim Musić, Dautović Emir, Nevenko Herceg, Ivan Ševo, Zadro Slobodan, Petar Skočibušić, Zdravko Milićević, Aleksandar Milijuš, Gora Raca i Dragan Kojić.

Po okončanju osnivačke Skupštine novog Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je osnovan poštujući sve zakone naše zemlje, upriličena je i svečana večera kojoj su osim funkcionera u hotelu Hills prisustovale sve muške rukometne selekcije, sponzori, partneri i prijatelji Saveza, kao i predstavnici medija.