A+ R A-

IHF plaća klubovima 1.2 miliona franaka za Katar 2015

Međunarodna rukometna Federacija objavila je sumu koju će platiti klubovima kao naknadu za boravak njihovih igrača na Svjetskom prvenstvu u Kataru januara ove godine.

Opširnije...

Svjetsko srebro u Banjaluci

U Banjaluku je stigla medalja sa rukometnog Svjetskog prvenstva, a donio ju je Banjalučanin Boris Vrhovac, koji je osvojio srebro kao član reprezentacije Katara.

Opširnije...

Blatter: Rukometna reprezentacija Katara igrala je u finalu SP-a "suprotno duhu nacionalnog tima"

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u petak upozorio Katar da ne pokušava napraviti nogometnu reprezentaciju od "uvoznih" igrača, koja bi nastupila na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. On je kritikovao potez Katarana koji su isti princip primijenili na nedavno završenom SP-u u rukometu te ga je nazvao "apsurdnim".

Opširnije...

Kako su Katar i IHF uništili Svjetsko prvenstvo

Svjetsko rukometno zlato tek je nekoliko dana u rukama Francuza nakon pobjede u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Turnir je gotov, ali impresije, komentari i analize još se ne stišavaju. Svijet je pozdravio nove svjetske prvake, zapljeskao Kataru na organizaciji, no velik je broj onih koji su ostali razočarani, čak i bijesni, zbog raspleta SP-a i načina na koji je domaćin stigao do povijesne medalje.

Opširnije...

Sve odlazi u humanitarne svrhe: Saznajte koliko je novca zaradio Katar

Međunarodna rukometna federacija (IHF) saopćila je da na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje je okončano jučerašnjim slavljam Francuza, nije bilo dopinških prekršaja.

Opširnije...