A+ R A-

Rukometašice Krivaje izborile plasman na završnicu KUP-a BiH

Ženski rukometni klub Krivaja, iako poražen, uspio je izboriti učešće na završnom turniru KUP-a Bosne i Hercegovine. Naime u uzvratnom susretu, večeras odigranom u Jablanici, rukometašice Neretve slavile su rezultatom 30:24, međutim to nije bilo dovoljno za prolazak u daljnju fazu takmičenja obzirom da je ekipa Krivaje u prvom susretu slavila sa visokih 32:19.

U večerašnjem duelu, gostujuća ekipa bolje je otvorila susret, i već početnim vodstvom od 1:4, najavila žestok ritam. Uspjele su domaće rukometašice vratiti  rezultat u svoju korist, serijom od 7:2. Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol a na pauzu se odlazi pri rezultatu 15:12.

U nastavku igre uravnotežena borba na obe strane, sve do 52. minute susreta kada domaća ekipa pravi seriju od 5:0, za +8, što je ipak bilo nedovoljno. Do kraja susreta, rukometašice Krivaje sa dva pogotka ublažile su poraz za konačnih 30:24, u korist ekipe Neretve.

U redovima domaćina najefikasnije su bile Kasumović Lejla i Žulj Katarina sa po 8 postignutih pogodaka dok je Halebić Adna dodala 7. 

Kod gošći Bašić Sara postigla je 8, a jedan pogodak manje, Merdanović Ernada.