A+ R A-

Izviđač preko Konjuha na završni turnir Kupa BiH

Rukometaši Izviđača CO su prema očekivanju, bez većih problema, pobijedili Konjuh u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH i plasirali se u na final four. Kako su se stvari odvijale na parketu najbolje govori podatak da su skauti u 15.minuti vodili 10:0, a gosti su prvi gol postigli u 16.minuti iz sedmerca.

Gostujuće napadače do očaja je dovodio vratar domaćina Josip Kvesić koji je u prvih dvadesetak minuta „skinuo“ devet udaraca. Nakon njega u istom stilu nastavio je Marko Ivanković, a završio Ante Grbavac.

Nakon toga Izviđač je u laganom ritmu odradio utakmicu do kraja, a gosti su sredinom drugog poluvremena malo smanjili, bilo je plus osam. Više nisu mogli.

Nakon duže vremena za Izviđač je zaigrao Josip Šarac, a na parket se vratio i Matej Marković, koji je također pauzirao zbog ozljede.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 600. Suci: Eldan Hurić (Goražde) i Goran Smajlović (Sarajevo). Delegat: Mladen Raič (Mostar).

Sedmerci: Izviđač CO 3(3), Konjuh 4(2)

Isključenja: Izviđač 4.minute, Konjuh 8.minuta

IZVIĐAČ CO – KONJUH 32:21 (18:8)

IZVIĐAČ CO: Ivanković (5 obrana), Miličević 1, Mandić 6, Marković, Čutura, Jarak 2, Šarac 3, A.Grbavac, Primorac 3, Kvesić (9 obrana) ,J.Grbavac 4, Raguž 5, Pavlak 1, Hrstić 3, Rodin 4, An.Grbavac (7 obrana). Trener: Zdenko Grbavac.

KONJUH: Bojić (3 obrane), Husić 5, Mišić, Rizvić, Šarić 1, Kudić, Modrić 1, Bečić, Filipović 1, Alijagić 2, Sirćo (6 obrana), K.Hamzić 2, A.Hamzić 8. Trener: Bojan Unčanin.

Izvor: Radioljubuski.ba