A+ R A-

I Maglajlije žele organizaciju završnice KUP-a BiH ali ..

Rukometni klub Maglaj poslao je dopis Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine i komesaru Kup takmičenja u kojem izražavaju svoju spremnost za organizovanje završnice Kup takmičenja za sezonu 2016/17, saopćeno je iz maglajskog premijerligaša.

Čim se raspiše konkurs za organizaciju završnice Kup takmičenja, Rukometni klub Maglaj će se na isti prijaviti. Podsjećamo da su u polufinale Kupa pored nas prošli još HMRK Zrinjski Mostar, RK Borac M:tel Banjaluka, saopćeno je iz Rukometnog kluba Maglaj.

Sinoć, u posljednjem duelu ¼ finala Kup, rukometaši Izviđača pobjedom protiv Konjuha ovjerili su prolazak na završni turnir.

Međutim kako je u Bosni i Hercegovini sve iscrtano prema nacionalnim mapama i sastavima, pa tako, nažalost i sport, i sama organizacija završnice KUP-a svake godine dodjeljuje se principom rotacije a kako bi se zadovoljio nacionalni bilans, što znači da jedne godine domaćini mogu da budu srpski, jedne godine hrvatski a jedne godine bošnjački klubovi. 

U sezoni  2014/2015. domaćin završnice je bio RK Borac M:tel i grad Banja Luka, u sezoni 2015/2016. domaćinstvo je pripalo RK Vogošća, a u sezoni 2016/2017. prema „sistemu rotacije“ neki hrvatski klub bi trebao biti domaćin.

Konkurs za organizaciju još uvijek nije raspisan, a da li će ogranizacija pripasti onome ko ponudi najbolje uslove ili ipak po nacionalnom ključu ostaje da se vidi.