A+ R A-

Apsurdistan: Završnica KUP-a dovedena pod znak pitanja

Kada smo pomislili da je riješena dilema oko organizatora Završnice KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice, izgleda da ista neće biti odigrana. Završnica KUP-a dovedena je pod znak pitanja, iako je  ŽRK Krivaja iz Zavidovića prihvatio domaćinstvo istog, a koji se trebao odigrati narednog vikenda, 20. i 21. 5. 2017. godine. 

Prema informacijama dostupnim portalu Svijet Rukometa, ŽRK Ilidža  već je najavio da neće učestvovati iako je ekipa sa Ilidže izborila Final Four KUP-a Bosne i Hercegovine. 

U email poruci u kojoj su se obratili čelnicima Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine stoji da ŽRK Ilidža ne može i ne želi više učestvovati u lakrdiji koja se zove završnica KUP-a BiH. 

Takođe, u priču oko organizacije uključila se i ekipa HŽRK Grude, koja se kako saznajemo prijavila za organizaciju ali uz prolongiranje završnog turnira za slijedeći vikend, 27. i 28. 05. 2017. godine.

Napominjemo, turnir se trebao odigrati naredne subote i nedelje, a učešće su izborile ekipe HŽRK Grude iz Gruda, ŽRK Ilidža sa Ilidže, ŽRK Jedinstvo iz Tuzle i ŽRK Krivaja iz Zavidovića.

Jutros smo dobili potvrdu da je ŽRK Krivaja prihvatio organizaciju završnog turnira, ali do trenutka zaključenja teksta nije stigla potvrda te informacije od strane komesara takmičenja.

Da apsurd bude još veći čak i predsjedništvo Rukometnog saveza BiH ne zna šta je odlučilo na jučerašnjem sastanku.

Svijet Rukometa