A+ R A-

Izviđač slavio protiv Maglaja za finale KUP-a BiH

U drugom polufinalnom susretu završnice KUP-a Bosne i Hercegovine koja se ovog vikenda odigrava u Mostaru, rukometaši Izviđača slavili su protiv ekipe Maglaja, rezultatom 38:31 (19:16).

Rukometaši Maglaja bolje su otvorili susret, do sredine prvog dijela imali su i rezultatsku prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i +4. Međutim, u nastavku igra ekipa Izviđača, uspjela je doći do preokreta. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 19:16 u korist ekipe Izviđača.

U nastavku susreta, rukometaši Maglaja nešto kvalitenijom igrom uspijevaji smanjiti rezultatski zaostatak na samo -1, ali ipak nedovoljno za potpuni preokret. Do kraja susreta Skauti su napravili rezultatski raskorak, za konačnih 38:31.

Izviđač su do pobjede predvodili Josip Grbavac sa 7, te Mateo Rodin, Kristijan Jarak i Ivan Miličević sa po 4 gola. Kod Maglaja su najefikasniji bili Ćosić s 9 i Mehinagić s 8 golova.

Napominjemo, u prvom polufinalnom susretu koji je odigran danas u 17:00, ekipa domaćina HMRK Zrinjski, savladala je ekipu Borca, rezultatom 38:31. Tako će sutra sa početkom od 20:00 u finalnom susretu snage odmjeriti ekipe RK Izviđač i HMRK Zrinjski.

Svijet Rukometa