A+ R A-

Mandarić: Napravili smo iskorak od tri stepenice, a ne jedne

Izviđač je dobio prvi napad u produžetku, a imali su i igrača više. Ipak u toj poziciji mi pravimo 2 razlike, a tu smo ostali psihički jaki i prelomili meč, istaknuo je Bernard Mandarić ključni detalj.

Svoj prvi trofej u 25 godina postojanja kluba su proslavili rukometaši mostarskog Zrinjskog poslije pobjede protiv ljubuškog Izviđača u dramatičnom finalu Kupa BiH (33:31).

Egal utakmica je imala vrlo uzbudljiv tijek, s nizom preokreta, golom Izviđača za 27:27 pred sami kraj regularnog dijela i boljom igrom Plemića u produžecima.

– Predivan je osjećaj slaviti titulu prvi put u povijesti kluba, kaže iskusni kapetan Bernard Mandarić kojem je to također prvi trofej u karijeri.

– Najavio sam i znao da će biti vrhunska utakmica s Izviđačem. Uvijek s njima bude puno naboja, lijepe igre i poteza, dosta golova…

Uvjeti za igranje u dvorani Bijeli Brijeg su bili teški zbog velike vrućine, a u tome se očito bolje snašao Zrinjski koji je strpljivije odigrao produžetke.

– Izviđač je dobio prvi napad u produžetku, a imali su i igrača više. Ipak u toj poziciji mi pravimo 2 razlike, a tu smo ostali psihički jaki i prelomili meč, istaknuo je Mandarić ključni detalj zbog kojeg smatra da se Skauti nemaju pravo žaliti na suđenje:

– Dobili su sedmerac za 27:27 i s igračem više su oni tu trebali okrenuti meč u svoju korist. Mislim da su suci odradili dobar posao, da im nisu posebno naštetili. Oni su navikli na trofeje, nisu uspjeli, vjerojatno je to bilo veliko razočaranje za Izviđač.

S druge strane Zrinjski je najavljivao iskorak ove sezone…

– Mislim da smo napravili tri stepenice više, a ne jednu. Već iduće godine treba ući u Ligu 4 za prvaka, dok mislim da za dvije godine možemo uzeti i titulu prvaka, izjavio je Bernard Mandarić.

Za najboljeg igrača Final Four turnira Kupa BiH je proglašen Vedran Delić (Zrinjski) koji je ujedno osvojio i nagradu za najboljeg strijelca, dok je za najboljeg vratara priznanje dobio Marino Paradžik (Zrinjski). Er.B.

Grbavac: Smirenija igra domaćina je presudila

U Izviđaču su na startu ušli u jako obećavajuću sezonu, s mladim sastavom pred kojim je bila godina u SEHA ligi s jakim ekipama, ali koja je u konačnici podbacila kad je trebalo juriti rezultat u domaćim natjecanjima.

– Poslije izgubljenog prvenstva smo potonuli, mislili smo da nećemo moći dići glave, ali smo ipak pokazali da možemo igrati i u Kupu, priča Ante Grbavac.

– Nije bilo lako protiv publike Zrinjskog, a mislim da je smirenija igra domaćina presudila.

U Izviđaču su bili nezadovoljni suđenjem.

– Mislim da je bilo domaćinsko, neke sitnice koje odlučuju u ovakvim susretima su mogli drukčije, korektnije dosuditi, ali na takvo suđenje smo nažalost navikli. Ali smo izgubili i ne možemo više to vratiti, kaže član Skauta.

Izviđačeva snaga su čitavu sezonu bili upravo lijevi bekovi. Pokazalo se to i po zanimanju klubova pa je Matej Hrstić novi igrač Zagreba, Josip Šarac Celja, dok je Ante Grbavac na godinu dana potpisao za mađarski Vaci KSE.

– Prezadovoljan sam uvjetima, očekuje se da igram i budem prvi lijevi bek. Klub je doveo sedam novih igrača. Cilj je da uđe u Top 5. Mislim da će to biti stepenica više za mene.

Na pripreme novog kluba će se javiti 15. srpnja, a nakon sezone punog sazrijevanja.

– U Izviđaču smo u ovoj sezoni kroz SEHA ligu stekli novo iskustvo, igrali protiv kvalitetnijih ekipa i vidjeli visoki nivo igre. Tu smo puno naučili i zato je pozitivna, ali smo rezultatski podbacili u domaćim natjecanjima i malo se razočarali. Ipak svi smo dobili puno na iskustvu, izjavio je Grbavac i istaknuo da se zahvaljuje predsjedniku kluba Ivanu Ševi, suigračima i ljubuškoj publici na podršci kroz sezonu.

Izvor: Dnevni-list.ba