A+ R A-

Rukomet u srcu: Kadeti slavili i protiv Radničkog 27:11

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i u drugom susretu 4. Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet u srcu“ Zavidovići-Žepče-Maglaj 2017, upisala je pobjedu, ovaj put protiv selekcije RK Radnički iz Goražda.

Sam početak susreta protekao je u izjednačenoj igri, a onda uz osjetnu razliku u kvaliteti naša selekcija pravi rezultatsku seriju od 8:0. Do kraja prvog dijela uspjeli su povečati rezultatsku prednost a na pauzu se odlazi pri rezultatu 13:6.

U nastavku igre dosta bolja igra kadetske selekcije BiH, koja je kroz nekoliko mini serija uspjela povečati prednost za konačnih 27:11.

Najefikasniji u redovima Kadetske Reprezentacije bili su Mehinagić Mirza, Isaković Adnan i Grahovac Luka sa po 4 postignuta pogodaka, dok je u redovima Radničkog najefikasniji bio Hrelja Emir sa 4 postignuta pogodaka.

Kod reprezentacije  listu strijelaca upisali su se i Putnik Miodrag (1), Nedić Marko (1), Medaković Srđan (3), Klis Edin (2), Hadžić Nedim (3), Sakan Miloš (2), Knežević Luka (1), Todorović Jovan (1) i Faljić Adin (1).