A+ R A-

Počeo aprilski turnir u Kozarskoj Dubici

U kozarskodubičkoj Sportskoj dvorani jutros je počeo 3. Međunarodni aprilski rukometni turnir   za dječake godište 2004. i mladje, koje je organizovao  Rukometni klub „Kozara Mlijekoprodukt“ povodom 27.aprila, Dana oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu.

Turnir je okupio  deset ekipa iz  Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. „Danas je planirano održavanje 13, a sutra 11 susreta, ekipe su dosta kvalitetne, a žao nam je što ove godine nismo uspjeli dovesti učesnike iz Slovenije“, kazao je Radomir Miljuš,koordinator uprave kluba Kozara Mlijekoprodukt za rad sa mlađim kategorijama.On se zahvalio sponzorima i roditeljima koji su pomogli organizovanju turnira.

Turnir je otvorio predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović koji je rekao da je Kozarska Dubica grad rukometa, te da je zadovoljstvo u našoj opštini vidjeti djecu , omladince iz Srbije, Hrvatske i BiH, koji su budućnost rukometa.

„Hvala im svima što su nam uveličali obilježavanje Dana opštine, a pohvalio bi i domaćine, Rukometni klub “Kozara Mlijekoprodukt” na izvanredno organizovanom turniru“, istakao je Jaćimović.

Svi učesnici turnira takođe su pohvalili  organizatore na izuzetno kvalitetno organizovanom takmičenju , te istakli, da je u sportu, osim završnih rezultata, veoma važno druženje i saradnja između sportista iz različitih sredina, kao i da takmičenje prođe bez povreda.

Učesnicima turnira promotivni materijal naše opštine danas je uručila opštinska Turistička organizacija.

U posebnom dijelu programa aprilskog turnira, večeras je na gradskom trgu planirano takmičenje u izvođenju sedmeraca, a pobjednička ekipa dobiće titulu „Najboljeg penaldžije aprilskog turnira“. Takmičenje u izvođenju sedmeraca počeće u 19.30h, igraće se po kup sistemu.

Pokrovitelj turnira je opština Kozarska Dubica, brojni sponzori, a medijski pokrovitelj je Radiotelevizija Kozarska Dubica.

Izvor: rtv-kd.com