A+ R A-

Međunarodni rukometni turnir veterana na Vlašiću

Treći međunarodni turnir rukometnih veterana pod nazivom "Srce Bosne" na Vlašiću je okupio blizu 500 učesnika iz 41 kluba. I ovaj put rukomet je poveznica za jedno sportsko druženje čiji su organizatori veterani Borca iz Travnika.

Kada su prije tri godine veterani travničkog Borca odlučili da okupe kolege, mnogi ih, kažu, nisu ozbiljno shvatili. Na prvom susretu bilo je tu tek stotinjak rukometnih veterana, a tri godine poslije blizu pet stotina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i, naravno, Bosne i Hercegovine.

Dolazak na Vlašić nisu spriječili ni pravi zimski uvjeti jer, kažu, na ovom veteranskom turniru nadoknađuje se sve ono izgubljeno tokom aktivne rukometne karijere.

"Vidimo se s ljudima s kojima smo nekad igrali, s dragim ljudima iz svih zemalja bivše Jugoslavije", priča Sergej Sokolov, bivši reprezentativac Slovenije.

Uz susrete u dvorani nezaobilazni su bili i razgovori o stanju rukometa, u kojem je Hrvatska, u odnosu na ostale, ipak daleko odmakla. A kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, kvalitetnih igrača ne manjka.

"Znam da su pojedini igrači iz Ljubuškog pozvani u reprezentaciju Hrvatske, što je dokaz kvaliteta bh. rukometa", ističe Nikša Kaleb, bivši hrvatski reprezentativac.

Nažalost, bilo bi kažu i bolje da nije previranja u bh. rukometnom savezu, ali to je ipak neka druga priča. 

Izvor: Federalna.ba