A+ R A-

RK Čelik se priprema za sezonu u Prvoj ligi FBiH

Nakon ispadanja iz Premijer lige u narednoj sezoni ih očekuje takmičenje u okviru Prve federalne lige. Kako bi izbjegli situaciju da Zenica ima dva federalna ligaša, škola rukometa Čelik-juniori i rukometni klub Čelik dogovorili su zajednički nastup i saradnju na stvaranju jakog tima.

Klub su u pauzi napustili skoro svih igrači iz prošle sezone.Zvanično, 18 mladih rukometaša Čelik-juniora registrovano je za Čelik.

Trenutno trener Seldin Rizvanović na raspolaganju ima 23 igrača, uglavnom mladih i neafirmisanih igrača.Redovno treniraju dvaputa dnevno u Areni Zenica. Prvi zvanični nastup rukometaši Čelika imat će na drugom memorijalnom međunarodnom turniru Zaim Kobilica koji će se održati 18. i 19. augusta.

Osim domaćina na turniru će učestvovati Vogošća, Sloga –Kraljevo i Nexe-Našice.Nova takmičarska sezona u Prvoj ligi Federacije grupa Sjever starta tek u oktobru.Konkurencija će biti izuzetno jaka. Među učesnicima su bivši premijer ligaši:Krivaja, Gradačac, Gračanica, Sloboda –Tuzla i drugi klubovi. Ambicije uprave i stručnog štaba Čelika ako uspiju sklopiti finansijsku kontrukciju su stvaranje kvalitetnog tima koji bi za narednih nekoliko sezona izborio mjesto u društvu najboljih.

Izvor: Sportzdk.ba