A+ R A-

Praštalo i Todorović: Mnogi nas gledaju kao atrakciju

Kada su prije deset godina odlučile da uplove u sudijske rukometne vode, Banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Todorović nisu ni slutile da će jednoga dana doploviti do evropskog finala.

Opširnije...

Josip Šarac novi rukometaš RK Celje PL

Josip Šarac 18-godišnji rukometaš RK Izviđač iz Ljubuškog novi je član RK Celje Pivovarna Laško, potvrđeno je portalu Svijet Rukometa iz Ljubuškog Premijerligaša.

Opširnije...

Kakanj i Bosna iz Visokog novi su rukometni Premijerligaši

Rukometaši Kaknja i Bosne iz Visokog novi su članovi rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Osvajanjem prvih mjesta u Prvim ligama FBiH grupa sjever i grupa jug, stekli su epitet premijerligaša.

Opširnije...

Premijer ligu BiH ipak napušta pet ekipa?

Zavjesa na takmičarski dio Premijer lige Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji za sezonu 2016/2017, barem što se tiće regularnog dijela, spuštena je.

Opširnije...

Danijel Božić napušta RK “Derventa”: Hvala svima u klubu!

Već sada je izvjesno da Rukometni klub “Derventa” u narednu sezonu neće sa istim timom, jer će Danijel Božić, jedan od važnijih karika ove ekipe napustiti klub sa rijeke Ukrine.

Opširnije...

Bojan Unčanin: Ovo je veliki uspjeh i lijepa nagrada za RK Konjuh

Rukometaši Konjuha napravili su veliki rezultat u domaćem prvenstvu. Nakon što su sinoć u posljednjem kolu Premijer lige BiH pobijedili Krajinu sa 37:25, “na mlin” im je išao i rezultat iz Dervente gdje je slavio Borac te tako Živiničanima omogućio plasman u Ligu za prvaka.

Opširnije...

RK Vogošča Poljine Hils sa prvog mjesta u Ligu 4

Pobjedom protiv Maglaja (38:32) na domaćem parketu, rukometaši Vogošće Poljine Hills završili su regularni dio sezone u Premijer ligi BiH na liderskoj poziciji.

Opširnije...

Pobjedom protiv Bosne, Sloga osigurala opstanak

Rukometaši Sloge su u okviiru posljednjeg 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladali Bosnu iz Sarajeva rezultatom 35:28 (16:13) te tako izborili da i naredne sezone igraju u najvišem rangu takmičenja. Opstanak Sloge nije zavisio samo od uspjeha u ovom meču, trebalo joj je još i da Konjuh savlada Krivaju, što je i učinio.

Opširnije...