A+ R A-

Žikica Milosavljević novi trener rukometaša Konjuha

Nedavno je Bojan Unčanin, šef stručnog štaba, sporazumno raskinuo ugovor sa RK Konjuhom. Proteklih dana rukovodstvo Konjuha je tražilo dostojnu zamjenu pa je rješenje pronađeno angažovanjem bivšeg uspješnog rukometaša Žikice Milosavljevića- nekad najbolje lijevo krilo Evrope.

Opširnije...

Ivan Divković novi član visočke ekipe

U prostorijama Rukometnog kluba Bosna Centrotrans danas je predstavljeno i najzvučnije pojačanje koje je do sada stiglo u ovaj klub,a  radi se o nekadašnjem reprezentativcu BiH, Ivanu Divkoviću.

Opširnije...

RS BiH dobio novog sekretara, Liga 13 kod muškaraca...

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH  je završena sinoć navečer, a na njoj su donesene neke izuzetno bitne odluke za bh. rukomet.

Opširnije...

Ajdin Zahirović novo pojačanje Vogošće

U prostorijama RK Vogošća PH, u prisustvu direktora kluba Elvira Kituše, ugovor na tri godne potpisao je i mladi igrač Ajdin Zahirović.

Opširnije...

Davor Živanić novi igrač premijerligaša iz Kaknja

Rukometaš Davor Živanić napustio je Rukometni klub Maglaj nakon pola godine, te otišao na jednogodišnju posudbu kod novog premijerligaša iz Kaknja.

Opširnije...

Bosna se vraća na staze stare slave: Dva bivša bh. reprezentativca u Visokom?

Bivši rukometaš sarajevske Bosne Ivan Divković koji je prethodne sezone nosio dres Vogošće trebao bi pojačati visočku Bosnu u sljedećoj sezoni.

Opširnije...

Adi Đuhera novi rukometaš RK Bosna

Adi Đuhera je novo pojačanje RK Bosna na poziciji pivota.Prošlu sezonu je Đuhera proveo u ekipi RK Kakanj, gdje je bio jedan od ključnih igrača u kampanji za povratak u rukometnu Premijer ligu.

Opširnije...

Dalibor Paligorić: Kiparski rukomet je u ekspanziji, imaju novac i mentalitet “južnjaka”

U Beču je jučer održan žrijeb parova za rukometna evropska takmičenja. Između ostalih, boje BiH u Challenge Kupu branit će Konjuh iz Živinica koji je za prvog protivnika, u 2. kolu ovog takmičenja dobio kiparski klub Proodeftikos iz grada Paphos.

Opširnije...