A+ R A-

Poraz Dervente od Vogošće na domaćem terenu: Dva kola prije kraja Dervenćani drže treću poziciju

Rukometaši Dervente su u okviru 24. kola Premijer lige BiH poraženi na domaćem terenu od lidera Vogošće sa 26:30.

Prvo poluvrijeme pripalo je Dervećanima koji su dobro otvorili utakmicu i na pauzu odlaze sa prednošću od tri gola, a rezultat je bio 14:11.

U nastavku Derventa i dalje igra svoju igru, te drži prednost od tri pogodka. Na dvadaesetak minuta prije kraja susreta, tačnije u 41. minuti rezultat je bio 19:16. Ubrzo gosti iz Vogošće stižu na minus jedan, te je u 48. minuti rezultat bio 21:20. Pet minuta prije kraja susreta Vogošća ima prednost od tri pogodka i rezultat je bio 25:22.

Konačan rezultat na semaforu Sportsko-kulturnog centra u Derventi bio je 26:30 za Vogošću, čime gosti u “ligu za prvaka” ulaze sa prve pozicije.

Derventa i nakon ovog kola ostaje na trećem mjestu sa 40 osvojenih bodova, a prate ju Bosna, Zrinjski i Konjuh sa po 37 bodova. U narednom kolu Derventa igra u Sarajevu sa Bosnom, dok Vogošća igra u Banjaluci sa Borcem.

RK Derventa – RK Vogošća PH 26:30(14:11)

Sportsko-kulturni centar Derventa

Sudije Džolić i Šarac.

Isključenja Derventa 2x, Vogošća PH 4x

RK Derventa: Starčevi, Stojić, Škrga, Pejić, Sibinčić 1, Lukić, Zemunović 6, Milinković, Marković 1, Lazić, Stanković, Ivanović 3, Šijaković 4, Božić 7, Zekić 4, Nožica. Trener: Zoran Dokić.

RK Vogošća PH: Hadžić, Geko 1, Kadrić, Kreso, Bečić 5, Korjenić 1, Međić 12, Haseljić, Pekić, Šestan, Divković, Stanković 4, Smajlebegović, Jelačić 2,Dedajić 4, Hrbat 1. Trener: Goran Tomić.

Izvor: Slobodan Živanić