A+ R A-

Kraj ambicija o “Ligi 4” za prvaka BiH: Derventa poražena od Borca

Rukometaši Dervente su okviru posljednjeg 26. kola Premijer lige BiH poraženi od Borca iz Banjaluke sa 27:28, te izgubili treću poziciju i ulazak u “Ligu 4” za prvaka BiH.

Prve četiri minute derbija u Derventi igralo se gol za gol, nakon čega Dervenćani preuzimaju inicijativu te u 10. minuti imaju prednost od dva pogodka (7:5). Ali nakon pet minuta igre, tačnije u 15. minuti, gosti iz Banjaluke imaju prednost od jednog pogodka (7:8). Na sedam minuta do kraja prvog dijela, tačnije je u 23. minuti Banjalučani imaju plus od četiri (8:12). Do kraja poluvremena igrači Zorana Dokića uspjevaju da smanje prednost,  te se na pauzu ide rezultatom 14:15 za Borac.

I u nastavku velikan iz Gospodske drži prednost, te je u 40. minuti utakmice rezultat  za goste bio 16:21. Derventa je polako konsolidovale svoje redove i u 46. minuti rezultat je bio 18:21 za Borac. Na šest minuta do kraja susreta u uzavreloj atmosferi Sportskog centra rezultata je bio 23:24 za igrače Ratka Durkovića. Na kraju konačnih 27:28 za Borac.

 

Najefikasniji kod Dervente bio je Zekić sa sedam i Ivanović sa pet pogodaka, dok je kod Borca prvo ime bio Mijatović sa sedam, a pratio ga je Nježić sa šest.

RK Derventa – RK Borac 27:28 (14:15)

Sportsko-kulturni centar Derventa

Sudije Dejanović i Marčetić.

Isključenja Derventa 3x; Borac 5x.

RK Derventa: Stojić, Škrga, Starčević, Zekić 7, Ivanović 6, Zemunović 4, Lukić, Božić 3, Sibinčić, Šijaković 4, Milinković, Marković 1, Lazić, Pejić, Nožica, Stanković 3. Trener: Zoran Dokić.

RK Borac: Beširević 2, Memić, Đurđević, Hercegovac, Dančić 2, Mijatović 7, Kosanović, Bubić, Efendić, Nježić 6, Majić 4, Ćelić 3, Ćeranić, Uničanin 3, Vukičević 1. Trener: Ratko Đurković.

Izvor: Slobodan Živanić