A+ R A-

Bojan Unčanin: Ovo je veliki uspjeh i lijepa nagrada za RK Konjuh

Rukometaši Konjuha napravili su veliki rezultat u domaćem prvenstvu. Nakon što su sinoć u posljednjem kolu Premijer lige BiH pobijedili Krajinu sa 37:25, “na mlin” im je išao i rezultat iz Dervente gdje je slavio Borac te tako Živiničanima omogućio plasman u Ligu za prvaka.

“Još smo pod emocijom i nismo sabrali sve utiske. Drago mi je prvenstveno zbog ovih mladih momaka koji nikad nisu bili ni blizu da igraju bitne utakmice kao što će igrati u Ligi 4. To je sigurno jedna afirmacija više za njih. Ovo je veliki uspjeh za klub, ali i za mene kao trenera te za sve ljude u klubu koji se trude da nam obezbijede najbolje uslove za rad. To lijepa nagrada za sve nas”, rekao je za Kameleon trener RK Konjuh, Bojan Unčanin.

U Ligi 4 ekipa Konjuha imat će vrlo zahtjevne rivale u vidu prvaka BiH, Izviđača, te timova banjalučkog Borca i Vogošće. Stolari kažu kako u ovoj veoma jakoj konkurenciji neće imati sporednu ulogu.

“Mi ćemo se potruditi da pobijedimo sve utakmice u Živinicama, a ukoliko nam se stvori šansa za koji trijumf na gostujućim terenima te ako bude sportske sreće, sigurno da ćemo ju pokušati iskoristiti”, završio je Unčanin.

Podsjećamo, rukometna Liga za prvaka BiH počinje 10. maja ove godine. Uskoro će biti održano i izvlačenje parova prvog kola.

Izvor: Kameleon.ba