A+ R A-

Bozoljac i Pavić na pragu Sloge

Novi rukometaši Sloge u idućih nekoliko dana trebalo bi da postanu dvojica rukometaša iz Srbije lijevi bek Dušan Bozoljac i srednji bek Antonio Pavić.

Pregovori su u završnoj fazi i ukoliko sve bude kako treba, Sloga je gotovo kompletirala tim za novu sezonu u kojoj bi trebalo da igra mnogo važniju ulogu. Ekipa Danka Panića jedva se spasila ispadanja pa su čelnici kluba odlučili da urade sve kako se ne bi ponovio isti scenario. Ugovore su već potpisali doskorašnji igrači Leotara, pivot Radovan Uljarević i desni bek Aleksandar Milojević, dvojica momaka koji su dominirali u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Vrlo blizu smo dogovora i mislim da bi sve trebalo da bude u redu. Njih dvojica značajno će podići kvalitet ekipe, jer su vrlo iskusni igrači koji su mnogo prošli u karijeri. U toku su pregovori i sa nekoliko golmana i kada završimo taj posao imaćemo respektabilan tim - rekao je predsjednik Skupštine kluba Vojislav Rađa.

Bozoljac ima 32 godine, a prethodnu polusezonu nosio je dres Metaloplastike. Ranije je igrao u Mađarskoj, a ovdašnji ljubitelji rukometa sjećaju ga se iz vremena kada je nosio dres sarajevske Bosne u Ligi šampiona.

Pavić je kratak period bio član Borac m:tela, ali nije debitovao u zvaničnim utakmicama, prethodnu sezonu proveo je u Španiji, a igrao je i u Češkoj, Portugaliji i Italiji.

Želju da napusti Slogu izrazio je srednji bek Boris Bosić kojeg žele Vogošća i Borac.

- Moj sadašnji klub nije ispunio ugovorne obaveze i tražiću raskid saradnje - rekao je Bosić.

Rađa nije želio da komentariše ovakvu odluku rekavši da svako drži sudbinu u svojim rukama, ali da postoje i pisani dokazi o ispunjenim ili neispunjenim obavezama. Dobojlije će početi sa radom do kraja mjeseca, a Panić je ostavio otvorenu mogućnost da još nekoliko rukometaša napusti klub.

Mlađi i stariji brat

Vojislav Rađa smatra da glavni uzrok izostanka klubova iz BiH u SEHA ligi leži u neradu RS BiH i RS RS, te lobiranju čelnika RS Srbije.

- RS RS ima kao neke specijalne i paralelne veze sa RSS, ali one važe samo kada stariji brat tuče po ušima mlađeg. Tako su nam oteli mnogo mladih igrača, a sada ugurali drugoligaški Dinamo iz Pančeva ispred Borca u SEHA ligu. Godinama upozoravam na haotično stanje u rukometu, ali od toga slaba vajda - rekao je Rađa.

Izvor: Glassrpske.com