A+ R A-

Maglajski rukometaši počeli sa pripremama za narednu sezonu

Rukometaši Rukometnog kluba „Maglaj“ počeli su sa pripremama pred nadolazeću sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvoj prozivci i treningu se odazvalo 20 igrača, dok je 6 bilo opravdano odsutno.

U okviru prvog bazičnog dijela priprema, naši rukometaši će trenirati dva puta dnevno (teretana i Sportska dvorana), dok će se subotom trenirati na nekom od pomoćnih vanjskih sportskih terena. Drugi dio priprema će obuhvatati rad sa loptom i uigravanje ekipe, kao i nekoliko kontrolnih prijateljskih utakmica.

 

Ciljevi našeg kluba i ove sezone su slični kao i proteklih sezona, a to je opstanak u ligi i sredina tabele Premijer lige BiH. Kada je u pitanju igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu, članovi kluba više nisu Benjamin Čičkušić (Selkaspor,Turska) i Davor Živanić (RK Kakanj). Najveće pojačanje kluba za sljedeću sezonu je Selvedin Omahić, koji se nakon 8 godina igranja u Kataru (Al Sadd SC), vratio u svoj matični klub i bit će od velike koristi klubu u nadolazećoj sezoni.

Novi igrač maglajskog kluba je i Haris Bašić, dvadesetjednogodišnji Zavidovićanin, koji je protekle dvije sezone nastupao za RK Gračanica. Bivši je juniorski reprezentativac BiH i jedan od izdanaka Škole rukometa RK Krivaja.

Nakon jednogodišnje pauze, rukometu su se vratili i Adi Kujrić i Amar Murtezanović, koji će također biti na raspolaganju treneru Obraliću. Ostatak ekipe je ostao nepromijenjen, a seniorskom timu su priključeni i članovi selekcije 2000. i mlađi Škole rukometa RK Maglaj, koji će zajedno sa njima odraditi dio priprema.

Prisutnima su se na prozivci obratili šef stručnog štaba RK Maglaj, Mahmut Obralić i predsjednik UO RK Maglaj, Senad Karabegović. Istakli su da je veoma bitno da prvi dio priprema prođe u što boljem radu, pristupu i prisutnosti treninzima, kao i raspoloženju, kako bi se što bolje dočekale prve pripremne utakmice. Naglasili su da je veoma važno da ne dođe do povreda i da svi igrači spremno dočekaju početak sezone. 

Podsjetimo da je naš klub u prošloj sezoni ostvario solidno 8. mjesto, te nastupio na Final Four-u KUP-a BiH u Mostaru.

Prozivci RK Maglaj su prisustvovali: Maid Džanbegović, Haso Čosić, Ajdin Smajlović, Selvedin Omahić, Amar Murtezanović, Sedžad Abdurahmanović, Damir Kadrić, Haris Bašić, Amar Hasić, Tarik Karabegović, Adi Kujrić, Jasmin Omerović, Amar Kendić, Amir Alić, Alen Ridžal, Sifet Hajdić, Amar Mujkanović, Besim Ridžal, Rijad Kahriman i Nedim Karajbić. Opravdano su odsutni bili: Kenan Mutapčić, Jasmin Hadžihasić, Edo Mehinagić, Alen Bjelobrković, Ensar Moravac i Dino Bradarić.

Mahir Čaušić | Maglaj.net