A+ R A-

Mladi Enes Delić potpisao za RK Konjuh: Velika je čast, to je za mene stepenica više u karijeri

Dugogodišnji rukometaš lukavačkog “Omladinca” Enes Delić, nedavno je potpisao petogodišnji ugovor sa Konjuhom. Za njega se može reći da je najmlađe pojačanje ovog kluba. Očekivanja su da talentom i fer play igrom pojača prvu postavu i odigra što veću minutažu, piše lukavački.ba.

“Ne mogu očekivati puno minutaže, jer ipak sam najmlađe pojačanje. Oni su ipak u Premier ligi, ali neću biti skeptičan po tom pitanju. Ako se pokažem u dobrom svjetlu i opravdam očekivanja trenera i uprave, ništa nije nemoguće”, prokomentarisao je Delić.

Delić ističe kako mu je velika čast igrati za jednu od najboljih rukometnih ekipa, među kojima je svakako i Konjuh. Prema njegovim riječima to je u njegovoj rukometnoj karijeri stepenica više.

“Krajem jula, tačnije 31.07. počinju pripreme. Tada je sve na nama. Mi pokazujemo što znamo i imamo mogućnost da se predstavimo u najboljem svjetlu. Svakako ću to i učiniti. Za Konjuh igra veliki broj dobrih igrača, stoga je teško ući u prvih 16. Ali, kao što sam već rekao, ništa nije nemoguće”, dodaje Delić.

Izvor: Kameleon.ba