A+ R A-

Prvakinje uvjerljivo slavile u Jablanici

Na svom prvom gostovanju u Jablanici Gruđanke su opravdale ulogu favorita i došle do sigurne i uvjerljive pobjede.

Od samog početka gošće su krenule dosta jako i povele sa 5:1 i 6:2 da bi sredinom prvog poluvremena domaća ekipa uspijevala održavati tu razliku od 4-5 golova.Međutim grudske rukometašice su pred sam kraj poluvremena pojačale tempo i otišle na +8(14:22).

Drugo poluvrijeme donosi dodatno pojačavanje tempa od strane lidera prvenstva i to ekipa Neretve jednostavno nije mogla pratiti. Obrana Gruđanki je postala znatno čvršća nego u prvom dijelu utakmice, a napad je bio jednako brz i efikasan. U nekoliko navrata tijekom utakmice domaće gledateljstvo je pljeskom nagradilo atraktivne akcije grudskih rukometašica koje su na kraju stigle do još jedne uvjerljive pobjede.

Ovom pobjedom ekipa HŽRK Grude je došla nadomak osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvakinja BiH. Naime u nadolazeće 4 utakmice Premijer lige potrebno im je da osvoje 1 bod da bi obranile naslov prvakinja. S obzirom da u ta četiri susreta igraju u gostima kod Jedinstva i Katarine te da na svom parketu dočekuju Goražde i Izviđač,sasvim je izvjesno da pobjednički pokal Premijer lige BiH za rukometašice i dalje ostaje u Grudama. Večerašnja pobjeda je važna i zbog toga što Gruđanke preostale 4 utakmice Premijer lige mogu odigrati kao pripremne utakmice za završnicu KUP-a ,jer nemaju nikakav rezultatski značaj za njih.

RK Neretva Jablanica – HŽRK „Grude“ Grude 24:41 (14:22)

RK Neretva Jablanica: Blaženka Pandža, Anisa Selimović, Medina Klepo, Nejla Klepo, Jasmina Bešić 2, Lejla Ristić 3, Lejla Kasumačić 4, Katarina Žulj 5, Anđela Anđušić 5, Adna Halebić 5, Zana Falan, Belma Širić, Amina Čolić, Ensara Zahirović Trener: Resul Čilić

HŽRK „Grude“ Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 9, Nikolina Čutura 12, Chiara Rimac, Ana Nikić, Ana Vrančić 5, Gabriela Gudelj 9, Matea Bandić, Andrea Prusina 5, Martina Kraljević 5 , Anđela Boras, Ana Kondža Trener: Zlata Zubac