A+ R A-

Unkić: Zaustavit ćemo pobjednički niz Gruda

Dvije najbolje ženske rukometne ekipe u BiH u posljednje dvije sezone, Jedinstvo AtlasRelax i Grude, u subotu će u Tuzli odigrati derbi 19. kola Premijer lige. 

Iako su Gruđanke na pragu osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvakinja, ovaj duel pokazat će ko je trenutno u boljoj formi, jer su obje ekipe riješile u svoju korist sve službene utakmice u ovoj godini. Uz to, Grude imaju skor u prvenstvu 16-0 čime su ostvarile nevjerovatan rekord od 54 utakmice bez poraza i izgubljenog boda!

- Posljednji put poraženi smo 9. studenoga 2014. godine u susretu s mostarskom Katarinom (32:31) i u Tuzlu dolazimo da nastavimo taj niz – izjavio je za Fenu predsjednik HRŽK Grude Zoran Trlin.

Gruđanke su u posljednje dvije sezone osvojile „duplu krunu“ i žele taj uspjeh ponoviti i ove sezone. Obje ekipe, uz Krivaju i Ilidžu, plasirale su se i u završnicu Kupa BiH.

U redovima Tuzlanki koje imaju skor od 12 pobjeda, jedan remi i tri poraza, sva tri u prošloj godini, vlada dobro raspoloženje i vjera da mogu Gruđankama nanijeti prvi poraz. U protivnom, gošće će u Mejdanu tri kola prije kraja prvenstva proslaviti treći naslov prvakinja.

- U subotu ćemo biti kompletni, jer je i povrijeđena Matea Šumelj sinoć trenirala. Konkurencija u ekipi je velika, prvakinje nas motivišu da pružimo maksimum. Optimist sam i vjerujem da ćemo Grudama nanijeti prvi poraz u skoro tri godine takmičenja – kaže za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Jasmin Unkić.

Zbog zauzetosti male dvorane Mejdan sinoć su tuzlanske rukometašice trening završile u 22.30 sati, ali to nije pomutilo raspoloženje uoči velikog derbija, o čemu će više riječi biti na sutrašnjoj konferenciji za novinare stručnog štaba tuzlanskog kluba.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Grude igra se u subotu od 18.30 sati.

Izvor: FENA