A+ R A-

Teška ali zaslužena pobjeda | ŽRK Krivaja : ŽRK Mira 33:29

Rukometašice Krivaje u predposljednjem prvenstvenom kolu a posljednjem pred domaćom publikom, ugostile su ekipu ŽRK Mira iz Prijedora. U teškom i do kraja neizvjesnom susretu slavila je domaća ekipa rezultatom 33:29 (15:18).

Od samog početka susreta rukometašice Mire dominirale su na terenu. Stećenu rezultatsku prednost sa početka susreta uspjele su sačuvati sve do 48. minute susreta. U pojedinim trenucima, rezultatska prednost iznosila je +5 golova razlike. Međutim, domaće rukometašice nisu posustajale, te sjajnom serijom od 12:4 dolaze do rezultatskom preokreta, nove pobjede, i bodova vrijednih izlaska na evropsku scenu.

U narednom, posljednjem kolu Premijer lige BiH za sezonu 2016/2017, rukometašice Krivaje gostuju na Ilidži kod glavnog konkurenta za osvajanje četvrte pozicije koja vodi u Evropu.

Kod domaćih rukometašica najefikasnija je bila Bašić Sara sa 10, te Selmanović Jasmina sa 7 i Boro Dragana sa 6 postignutih pogodaka.

Kod gošći Bašanović Azra postigla je 10, a Mutić Dragana i Mutić Jelena po 5 pogodaka. Treba napomenuti i sjajnu golmanicu gostujuće ekipe Vuklis Darjanu, koja je skupila 18 odbrana. Upravo Vuklis je jedna od najzaslužnijih za dobru igru gostujućih rukometašica.