A+ R A-

Grude pobjedom i proslavom titule završile sezonu

Zadnja utakmica premijerligaške sezone u Grudama je bila lišena rezultatske draži, a sve u dvorani je bilo svečano. U samoj najavi utakmice nastupile su višestruke prvakinje sa nedavnog državnog prvenstva, sjajne Grudske mažoretkinje.

One su napravile i  špalir kroz koji su na parket istrčale igračice obje ekipe. U grudskoj dvorani je bilo blizu 400 gledatelja među kojima brojne osobe iz sportskog, javnog i političkog života.

Sama utakmica je protekla u fer i sportskoj borbi u kojoj su gošće u prvih 15. ak minuta držale priključak da bi domaće igračice u drugom dijelu prvog poluvremena pojačale tempo i otišle na 16:10. U drugom poluvremenu sve domaće igračice su dobile prigodu za igru i dobro je iskoristile te na kraju utakmicu završile rezultatom 34:23.

Nakon završetka utakmice je uslijedilo uručivanje medalja i pokala najboljim rukometašicama i najboljem ženskom rukometnom klubu u Bosni i Hercegovini. Medalje je uručio predsjednik Općinskog vijeća Grude, gosp.Dražen Vranješ, pokal u trajno vlasništvo prvakinjama je uručio pokrovitelj večerašnje promocije i Naćelnik općine Grude, gosp. Ljubo Grizelj, a prelazni pokal prvakinjama države je uručila Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, gops. Ružica Mikulić.

Uslijedilo je veliko slavlje grudskih rukometnih prvakinja koje su svoj treći uzastopni naslov proslavile zajedno sa svojim navijačima i prijateljima kluba.

HŽRK Grude-ŽRK Izviđač Central osiguranje Ljubuški 34:23(16:10)

HŽRK Grude: Ana Križanac, Nikolina Brnada, Amanda Marić, Nikolina Čutura 10,Lara Šimić,Chiara Rimac, Ana Nikić 2, Ana Vrančić 3, Gabriela Gudelj 7, Matea Bandić 2, Andrea Prusina 2, Martina Kraljević 5,Klara Mikulić 2, Anđela Boras ,Martina Vukanović, Ana Kondža 1 Trener: Zlata Zubac

ŽRK Izviđač Central osiguranje Ljubuški: Marta Gudelj, Maja Vukojević, Karla E.Prskalo, Andrea Vrdolajk 1, Antonela Boto 1, Mirna Perić, Ivana Pavlović 1, Matea Nosić 7, Ana Majić, Marija Boras 13, Andrijana Jelavić, Zora Kraljević, Mirna Bunoza Trener: Petar Šuvak