A+ R A-

Cipurković ili Unčanin na kormilu “labudica”?

Nakon razlaza sa trenerom Jasminom Unkićem, čelnici rukometnog kluba Jedinstvo AtlasRelax nastoje što prije angažovati novog šefa stručnog štaba.

Spominjao se dolazak u Tuzlu srbijanskog trenera Dragana Lukića, ali je na sinoćnjoj sjednici Upravnog odbora kluba taj prijedlog odbijen.

U opciji su još dva trenera s kojima će se obaviti razgovori, a to su Damir Cipurković, bivši golman i donedavni član stručnog štaba reprezentacije BiH, te iskusni Banjalučanin Rade Unčanin, izjavio je za Fenu Zvjezdan Karadžin, predsjednik Skupštine kluba.

Iako je prije sedam mjeseci ponudio ostavku na dužnost predsjednika UO, Nermin Čolić Bony ostat će na toj dužnosti do daljeg. Upražnjeno je mjesto direktora, jer je sa završetkom prvenstva neopozivu ostavku podnio Elmir Grabčanović, ali će, kako doznajemo, ostati u klubu na drugim dužnostima.

Istovremeno u klubu sklapaju mozaik buduće ekipe, obzirom da je mnogim igračicama istekao ugovor.

Izvjesno je da će dres Jedinstva AtlasRelaxa i dalje nositi Marija Belušević, sestre Martina i Matea Šumelj, Admira Zvekić, Selma Omerović i Jasmina Osmanović. Neira Midžić će igrati još pola sezone ako ne ode u Njemačku, s Marijanom Sorak traju pregovori.

Armina Isić i Dora Vrdoljak su na odmoru i ostat će „u paketu“, ukoliko u međuvremenu ne pronađu povoljniji angažman. Dea Vuković je najavila odlazak iz redova “labudica”.

U klubu nastoje uvjeriti golmanicu Havu Huskić da odustane od najmere završetka karijere. Sanja Katić je, prema nezvaničnim informacijama, izrazila želju da igra, ali da se priprema individualno, jer ne može svakog dana na treninge putovati od Brčkog do Tuzle, ali struci to ne odgovara.

Igračku karijeru završile su Indira Horozović i Nermina Kušmić – Jogunčić, a tome je vrlo blizu i Zorica Bošković, supruga bivšeg trenera Unkića.

U klubu namjeravaju više forsirati igračice iz Škole rukometa koje u prošloj sezoni, zbog velikog broja dovedenih igračica, nisu imale priliku osjetnije sticati premijerligaško iskustvo, navodi Karadžin.

Početkom jula u EHF-u će izvlačiti parove za Challenge cup, gdje su prijavljene i Tuzlanke. Tako će naredne pripreme biti fokusirane ne samo na predstojeće takmičenje u Premijer ligi nego i na evropsko takmičenju, u kojem su “labudice” posljednji put nastupile u sezoni 2008/2009. godine, rečeno je Feni.

Izvor: FENA