A+ R A-

Zbog teške situacije: Rukometni savez BiH uputio zahtjev za prijem u Predsjedništvo BiH

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić predao je jutros zahtjev u Predsjedništvo BiH da njega i selektora Bilala Šumana prime Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović. 

Karačić se odlučio na ovakav korak, jer je situacija u RSBiH, blago rečeno, katastrofalna, a upitno je okupljanje reprezentacije, kao i odlazak na kvalifikacionu utakmicu u Finsku.

Našoj reprezentaciji potrebno je 50.000 KM za narednu akciju, koja bi trebala početi 1. maja, ali kako su računi RSBiH blokirani, kako se preregistracija nije završila već dva mjeseca, onda je reprezentacija satjerana u ćošak i ne vidi se izlaz iz agonije.

Selektor Šuman je za Oslobođenje potvrdio da nema namjeru davati više novac iz svog džepa, a i potvrdio nam je jutros da Predsjedništvo mora reagovati.

- Ukoliko ne otputujemo u Finsku možemo slobodno ugasiti reprezentaciju. Slijedi nam kazna Evropske rukometne federacije (EHF) i država mora reagovati. Na ovakav način se ne može raditi i žalosno je da se ovo dešava, kazao nam je Šuman.

Da li će članovi Predsjedništva naći vremena da prime Šumana i Karačića, ostaje da se vidi, ali je sigurno da je vremena sve manje, te da avionske karte za Finsku moraju biti plaćene do utorka (25. aprila).

Izvor: Oslobodjenje.ba