A+ R A-

BiH u Goraždu deklasirala Finsku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U samo četiri dana naš nacionalni tim je po drugi put savladao Finsku, a rezultat je ovoga puta glasio 34:23. 

Baš kao i u gostujućem meču protiv Finske izabranici Bilala Šumana imali su vodstvo od prve do posljednje minute.

Od prve minute prednost je polako rasla, uz veoma dobru igru u odbrani.

U 7. minuti imali smo tri gola prednosti (4:1), a razlika je polako rasla. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena imali smo šest golova viška (12:6). Nedugo zatim uslijedio je najbolji period u igri našeg tima, makar kada je riječ o prvom dijelu utakmice.

Strijelci su se smjenjivali, a Mirsad Terzić je poslije odlične igre u odbrani odlično asistirao svojim saigračima u napadu. Prednost je rasla, a u jednom trenutku iznosila je i deset golova (18:8).

Na poluvrijeme najbolji bh. rukometaši otišli su s vodstvom 19:12.

U nastavku utakmice naša selekcija nastavila je sa sjajnom igrom, a prednost je konstantno rasla. U strijelce su se upisali skoro svi rukometaši naše selekcije, a rezultat je na kraju glasio 34:23.

Rukometnoj reprezentaciji naše zemlje ovo je bila druga pobjeda u kvalifikacijama, a ona dobija na značaju zbog činjenice da je Španija sinoć porazila Austriju, pa je izvjesno da će putnika na EP odlučivati naredni susret naše selekcije i Austrije kojem je domaćin ova alpska zemlja.

Izvor: Faktor.ba