A+ R A-

Dejan Malinović nakon odmora u Banjaluci otišao u Rumuniju: Dobrudža za novi početak

Rukometni reprezentativac BiH, Dejan Malinović, nalazi se na novom početku. Naredne sezone Banjalučanin će nositi dres rumunske Dobrudže koja je nastala nakon gašenja Konstance.

Malinović je protekle sezone nastupao za francuski Kretej, ali je imao puno problema sa povredom kolena i to ga je omelo da prikaže sve ono što može, pa je propustio veći deo sezone.

Sjajni desni bek ističe da je najbitnije da je potpuno zdrav.

- Nalazim se na novom početku. Prošle sezone sam zaista imao puno problema sa povredama, ali sad je to prošlost. Mirovao sam i uspeo sve da saniram tako da potpuno spreman odlazim u Rumuniju. Dobrudža je zaista veoma kvalitetan tim, nastao nakon gašenja Konstance i imaju visoke ambicije. U Rumuniji rukomet napreduje veoma. Klubovi ulažu novac da se pojačaju i pored prvenstva očekuje nas i Kup EHF. Svi utisci o novom klubu su pozitivni i jedva čekam. Mislim da mogu puno da im pomognem u ostvarenju ciljeva, a nakon oporavka željan sam parketa i igre u kontinuitetu – istakao je Malinović.

Privikavanje na novu sredinu olakšaće mu i činjenica da u rumunskom timu igra puno rukometaša iz regiona. Među njih je i kolega iz reprezentacije Duško Čelica.

- Sigurno da će to olakšati privikavanje na novi klub. Dobrudža je Jugoslavija u malom ima dosta naših igrača i sigurno će biti lakše se priviknuti na novu sredinu kadž. Generalno vidim da u Rumuniji ima dosta naših igrača i drago mi je zbog toga – rekao je.

Protekle tri sezone Malinović je proveo u Francuskoj u dresu Kreteja.

- Francuska će mi svakako ostati u lepoj uspomeni. Proveo sam tri odlične sezone. Zemlja je predivna, a kvalitet lige svake godine sve veći. Nije to više samo Pari Sen Žermen, ima sad tu još tri-četiri kluba koji grabe napred i dižu kvalitet lige. Trude se zaista da stignu nemačku Bundesligu i siguran sam da su na dobrom putu, jer je sve veća zainteresovanost kako medija tako i navijača. Ulaganja donose rezultate. Već igraju završnice evropskih kupova. Inače što se samog života tiče meni možda i ne odgovara ta brzina i gužva. Ljudi previše žure, veliki je stres i troškovi i to se oseti a meni lično ne odgovara - dodaje Malinović.

Tokom karijere desni bek je išao korak po korak i napredovao je svake godine . Nastupao je za Izviđač, Borac, Maribor, Meškov, Kretej i sad Dobrudža.

- Definitivno, to je put kojima treba da idu mladi igrači, korak po korak i da se svake sezone nastoji napredovati i sa timom i u igračkom smislu. Odrastao sam u Banjaluci koja ima rukometnu tradiciju i sjajne igrače od kojih uvek možeš dosta da naučiš. Period u Izviđaću na akademiji nas je takođe ojačao. Većina igrača iz te generacije koja je bila u Ljubuškom je napravila odlične karijere i reprezentativce kao što su braća Burić. To nas je izgradilo i očvrsnulo. Sigurno da ima još ciljeva i želja u karijeri a jedan od njih je svakako da se igra Liga šampiona. To je želja svakog rukometaša – dodao je Malinović.

Mladi rukometaš svaki slobodan trenutak koristi da se odmori u rodnoj Banjaluci i vidi sa prijateljima, a nakon toga je već otišao u Rumuniju.

Tu je već počeo pripreme sa novim klubom gde ga očekuju obaveze na tri fronta, jer će pored domaćeg prvenstva i Kupa Dobrudža igrati i evropski Kup EHF.

Njegov klub počinje od druge runde i čeka pobednika iz dvomeča Afturelding (Island) BSK (Norveška)

Reprezentaciji nešto nedostaje

Rukometna reprezentacija BiH jedina iz regiona nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Sad slede kvalifikacije za Svetsko 2019. godine koje će biti veoma teške.

- Gledajući individualni kvalitet sigurno da nam je mesto na završnim takmičenjima. Očito je da nam nešto nedostaje, a iskreno ne znam šta je to. Gubili smo odlazak na takmičenja zbog jednog gola ili nekad zbog boda. Savez je imao problema, ali mislim da nije to uticalo. Moramo zbiti redove na narednim okupljanjima i pokušati da vidimo šta je razlog da pokleknemo u nekim trenucima - istakao je Malinović

Izvor: Blic.rs