A+ R A-

ŽRK “Derventa”: Kolektiv koji čine samo Dervenćanke

Ženski rukometni klub „Derventa“ je u sezoni 2015/16. bio prvak Druge lige Republike Srpske, ali  zbog nedostatka novca nije ušao u Prvu ligu. Jedan od razloga zašto se nije išlo na ulazak u viši rang je nedovođenje igračica sa strane, nego da se sa sopstevnim snagama ide ka višem rangu.

Opširnije...

Poznati učesnici 3. Međunarodnog turnira "Rukomet u srcu"

Predstavljamo vam konačan spisak učesnika 3. Međunarodnog rukometnog turnira Zavidovići - Žepče 2016. RUKOMET U SRCU. Deset klubova i dvije reprezentacije iz pet zemalja će učestvovati na našem turniru.

Opširnije...

Seminar za trenere mladih selekcija

Pod pokroviteljstvom Rukometnog Saveza Tuzlanskog kantona i Rukometnog kluba “Konjuh” Živinice, u subotu, 19.marta, sa početkom u 10 sati, održat će se seminar za trenere mlađih selekcija. Predavač na seminaru će biti uvaženi trener gospodin Esad Kurtaguć, koji je rukometnu karijeru započeo u tuzlanskoj Slobodi, a trenersku u Konjuhu.

Opširnije...

RK Hadžići slavi 50 godina rada: Želimo vratiti publiku na tribine i stvarati reprezentativke

RK Hadžići slavi 50 godina svog postojanja, a cilj kluba je vratiti se u društvo najboljih i stvoriti mlade rukometašice.

Opširnije...

Četiri igrača i dva trenera RK Krivaja u mladim reprezentativnim selekcijama BiH

Da je rukomet sport broj jedan u Zavidovićima i da je škola rukometa RK Krivaja jedna od najboljih u BiH govori podatak da su četiri igrača ovog dobila poziv u kadetsku i juniorsku reprezentaciji BiH.

Opširnije...

Završen 2. Memorijalni turnir "Vedad Muminović VEDO"

Drugi memorijalni turnir Vedad Muminović VEDO je završen. Pobjednik turnira je ekipa RK Krivaja 1996/97 "VEDINA RAJA", koja je u finalnoj utakmici savladala naš seniorski tim rezultatom 35 - 31.

Opširnije...

Vanja Radic na kampu “Individual handball Academy“

Vanja Radic nekada odlicna golmanka Hrvatske lige i reprezetativka BiH, danas uspesan trener golmana u Finskoj. Vanja ima veliko iskustvo u radu sa mladima, do sada je ucestvovala na mnogim kampovima sirom Evrope, u reprezentativnim i klubskim.

Opširnije...

Mladi rukometaši Radničkog "pregazili" konkurenciju na turniru u Požegi

Mladi rukometaši Radničkog iz Goražda nižu uspjehe. Na turnirima u Požegi i Kreševu ostvarili su izuzetne rezultate. Osvojili su prvo mjesto i to na oba turnira u veoma jakoj konkurenciji.

Opširnije...