A+ R A-

Četiri igrača i dva trenera RK Krivaja u mladim reprezentativnim selekcijama BiH

Da je rukomet sport broj jedan u Zavidovićima i da je škola rukometa RK Krivaja jedna od najboljih u BiH govori podatak da su četiri igrača ovog dobila poziv u kadetsku i juniorsku reprezentaciji BiH.

U kadetsku selekciju pozvani su Aldin Imširović i Adin Karanović, dok su u juniorsku pozive dobili Eldar Mehić i Haris Muhić. Osim Mehića i Muhića, u juniorsku reprezentaciju BiH pozvani su i Semir Zvekić i Haris Bašić koji trenutno igraju za druge klubove, a ponikli su u Krivajinoj školi rukometa.

“Pored navedenih igrača, RK Krivaja je ponosna i na činjenicu da u reprezentaciji BiH imamo dva trenera, koja rade u našem klubu, a to su selektor juniorske reprezentacije i trener naše seniorske ekipe Jasmin Mrkonja, kao i trenera u kadetskoj reprezentaciji i koordinatora naše škole rukometa Harisa Galijaševića. RK Krivaja je veoma ponosna na sve naše članove, koji rade i igraju u reprezentaciji BiH, te im ovom prilikom čestitamo”, kažu u informaciji iz RK Krivaja.

Iz ovog kluba ističu, kako imaju informacije da će se brzo okupiti i reprezentacija za dječake 2000/01. godišta. “Sigurno da će okosnicu reprezentacije u 2000/01. godištu činiti naši igrači, kao i igrači iz RK Borac Banja Luka i RK Izviđač Ljubuški jer su upravo te tri ekipe najbolje u ovom godištu u BiH”, saopćeno je iz Rukometno kluba Krivaja.