A+ R A-

Foto: Vogošća nemoćna u Ljubuškom 41:31

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog u okviru 5. Kola Lige za Prvaka Bosne i Hercegovine slavili su na domaćem terenu protiv ekipe RK Vogošća Poljine Hils, rezultatom 41:31 (16:11).

Sam početak susreta protekao je u rezultatskoj neizvjesnosti. Sve do 10. minute susreta igralo se gol za gol, najprije su domaći rukometaši imali rezultatsku prednost, a potom gosti dolaze do poravnanja rezultata. Potom slijedi serija domaće ekipe od 9:2, za velikih 13:7. Do kraja prvog dijela susreta, domaći rukometaši su uspjeli sačuvati rezultatsku prednost, a na pauzu se odlazi pri rezultatu 16:11.

U nastavku igre Skauti su zaigrali još kvalitetnije a na samom otvaranju drugog dijela prave mini seriju od 4:0. Tokom cijelog drugog dijela domaći rukometaši imali su rezultatsku prednost od +10 golova prednost, što je u konačnici i bio rezultat ovog susreta 41:31.

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Ante Grbavac sa 9, te David Mandić i Matej Hrstić sa po 6 postignutih pogodaka, dok su kod gostiju Anes Bečić sa 7, te Nedim Kadrić i Tarik Međić sa po 5 postignutih pogodaka bili najefikasniji.

Svijet Rukometa

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg