A+ R A-

Liga 4 za prvaka pokazala koliki je adut domaći teren

Završni rukometni događaj sezone u BiH uvijek je Final Four Kupa koji će sljedećeg vikenda (3./4. lipnja) biti održan u Mostaru.

Uz domaćina i organizatora Zrinjski titulu osvajača Kupa će juriti još novi prvak BiH, banjolučki Borac, Maglaj te ljubuški Izviđač koji će pokušati koliko toliko učiniti sezonu uspješnom poslije izgubljene titule prvaka. U redovima organizatora su se potrudili da uoči završnice sve bude po volji sportaša.

– Tehnički i organizacijski mi smo spremni za vrhunski sportski događaj. Stojim iza svake svoje riječi kad kažem da nas čeka povijesni događaj za mostarski sport, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora F4 turnira, Branislav Stojkić.

Organizatori su učinili sve kako bi uvjeti u dvorani na Bijelom brijegu bili što bolji, unatoč tome što se radi o školskoj dvorani koja sama po sebi ne može pružiti puno.

Velike ambicije na ovom turniru ima i domaćin Zrinjski, ali je njima i Maglaju veliki hendikep činjenica da su već preko mjesec dana (od završetka regularnog dijela Premijer lige) bez natjecateljske utakmice. Njihova prednost je domaći teren, a što se kroz Ligu 4 pokazalo kao vrlo jak adut, dok su favoriti ipak Borac i Izviđač kao iskusnije i ekipe u natjecateljskom ritmu.

– Vidjeli ste da i prvenstvo BiH nikada nije bilo ujednačenije. Gol razlika je odlučila o prvaku. Na kraju je Borac osvojio prvenstvo, a da u Ligi za prvaka nije osvojio ni jedan bod u gostima. Nas upravo čeka taj Borac u polufinalu. Mi ćemo im čestiti na tituli i nadam se da ćemo ih onda ispratiti doma, poručio je predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić.

Organizatori su u prodaju pustili 800 karata koliki je kapacitet dvorane na Bijelom brijegu. TV signal sa završnice Kupa proizvest će internetska televizija Prvi.tv, a gledatelji širom BiH će prijenos utakmica pratiti na Face TV.

Izvor: Er.B. - Dnevni-list.ba