A+ R A-

Trenutak koji je zaprepastio svakog Slovenca na tribini

EHF je objavio najljepši trenutak s kvalifikacijske utakmice između Slovenije i Njemačke (23:32), poslije kojeg je domaćim navijačima u Stožicama pao mrak na oči.

 Pisali smo o njemačkoj lekciji Sloveniji i razočaranom izborniku naših susjeda Veselinu Vujoviću, no razlog uvjerljive pobjede nije bila samo slaba igra domaćina, nego i briljantni pojedinci u redovima aktualnog europskog prvaka.

Njemačka je imala raspoloženog Uwea Gensheimera koji je zabio 11 pogodaka (sedam iz sedmeraca), ali za gotovo sve je prvo ime dvoboja bio vratar Andreas Wolff koji je sakupio 11 obrana i uvijek je bio na visini zadatka kada je bilo najpotrebnije.

Njemački golman zaslužan je i za najbolji trenutak susreta, kada je Slovenija počela stizati te imala priliku da se primakne na 'minus šest' u posljednjih šest minuta i zakuha završnicu.

No Wolff je kod vodstva svoje reprezentacije 29:22 fenomenalno nogom zaustavio sedmerac Doleneca, a kada se lopta odbila natrag u ruke slovenskom rukometašu, još jednom se raskrilio i rukom čudesno obranio zicer. Dvostruka obrana je u očaj bacila slovenske navijače i izazvala uzdahe nevjerice na tribinama.

Inače, vratara Kiela po dobrome ne pamtimo ni mi u Hrvatskoj - uništio nas je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj kada je skinuo 16 lopti i bio najzaslužniji za naš uvjerljiv poraz (21:28).

Izvor: Tportal.hr