A+ R A-

LEGENDA YU RUKOMETA DALA KONAČAN SUD: ‘Hrvatska je ostala bez medalje posebno iz dva razloga’

Nekadašnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i legendarni vratar Abas Arslanagić ocijenio je kako hrvatski igrači u srazu sa slovenskima u borbi za broncu na Europskom prevenstvu nisu imali ni igru niti osobu koja bi vodila momčad pa je poraz bio neizbježan.

“Praktički su Slovenci ni krivi ni dužni došli do medalje”, kazao je Arslagaić kako ga u ponedjeljak citiraju banjolučke “Nezavisne novine”.

Njegova je teza kako Hrvatska uopće nije imala kolektivnu igru pa se tijekom utakmice sve svelo na individaualni učinak. Ključnim elementima za ishod utakmice koji je Hrvatsku ostavio bez medalje Arslanagić drži motivirajući nastup slovenskog izbornika Veselina Vujovića, ali i pad u kvaliteti igre hrvatskih rukometaša. Drži kako je to vjerojatno rezultat umora nakon utakmice s Norveškom.

“Osim tog govora Vuje, koji je poznat kao sjajan motivator, na ishod je utjecao i hrvatski pad u igri. Na kraju su zakazali i vratari, koji su morali skinuti neke lake udarce. Utjecao je i onaj poraz od Norveške, ali i druge okolnosti”, kazao je Arslanagić, jedan od rukometaša koji su na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972. zaslužili zlatnu medalju braneći boje tadašnje SFRJ.

Ocijenio je i kako je sadašnji izbornik Željko Babić kasno tražio “time out” ne bi li zaustavio slovenski niz zgoditaka. Za Domagoja Duvnjaka kaže kako je “skroz pao” jer nije mogao ni hodati, a u cijelosti je zakazo i Luka Stepančić.

Vratare Arslanagić drži bolnim točkama svake rukometne momčadi jer bez njihovog učinka nema izgleda za uspjeh, ali upozorava i kako proteklo prvenstvo pokazuje da će se ubduće morati nešto mijenjati u organiziranju takvih natjecanja.

“Sve ekipe koje su bili veliki favoriti su praktično odigrali slabo. Kako drugo objasniti ispadanje Nijemaca, Španjolaca ili Danaca?”, kazao je Arslanagić dodajući kako je očevidno da su igrači koji igraju u velikim klubovima umorni.

Izvor: HINA