A+ R A-

LUDI DOČEK U LJUBLJANI! Vujović obećao slovenskim navijačima: ‘Iz Hrvatske se vraćamo sa zlatom!’

Slovenci su svoje rukometaše, nakon osvojene bronce, prve medalje sa svjetskog prvenstva, dočekali kao heroje. Prvi navijači ukazali su se još jučer u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, a organizirani doček danas je za Vujovićevu momčad bio u središtu Ljubljane gdje se okupilo nekoliko tisuća navijača.

Podsjetimo, Slovenija je u borbi za broncu pobijedila Hrvatsku s 31:30, nakon što je u 40. minuti za Babićevom momčadi zaostajala čak osam razlike. Dosad je najveći uspjeh slovenskog rukometa bilo srebro sa Europskog prvenstva 2004. godine, osvojeno na domaćem terenu.

‘Crnogorac sam, nije ni čudo da smo proigrali tek na kraju’

Izbornik Veselin Vujović je dočekan ovacijama.

“S obzirom da sam Crnogorac, nije ni čudno da je moja ekipa proigrala tek zadnjih deset minuta. Vjerujem da ćemo se sljedeće godine iz Hrvatske vratiti sa zlatnom medaljom”, obećao je Vujović.

Tom je rečenicom opovrgnuo da bi mogao preuzeti hrvatske rukometaše, nakon sutrašnje izgledne Babićeve smjene. Nedavno je potpisao novi ugovor na četiri godine, Vujović očito ostaje u Sloveniji.

Kavtičnik se teško ozlijedio protiv Hrvatske

Slovenski kapetan je u utakmici za broncu protiv Hrvatske teško ozlijedio koljeno, puknuo mu je prednji križni ligament, što znači i stanku od šest mjeseci.

“Ne mogu plesati, zato ću pjevati. Teško mi je i pričati, hvala vam na lijepom dočeku, takvog još nisam doživio u karijeru. Pokazali smo da smo prava ekipa, mi Slovenci, nismo se predali ni kod -8.  Za mene je ova medalja dijamantna. Njom su plaćena sva odricanja u sportu. Koljeno će zacijeliti, za ovakve trenutke se živi i radi”, kazao je Kavtičnik.

Obećao je obrijati bradu ako Slovenija osvoji medalju.

“Srećom, zaboravili su britvicu…”, dodao je slovenski kapetan.

Izvor: Sportski.net