A+ R A-

Saša Puljizović rukometaš Sučeave: Imamo šanse za plej-of rumunskog šampionata

Rukometni globtroter iz Dervente Saša Puljizovića sa velikim uspjehom od ljetos nosi dres rumunskog prvoligaša Sučeave, koja se nalazi na devetom mjestu i na diobi je ulazka u plej-of šampionata.

Opširnije...

INTERVJU: Sanja Pajić, talentirana rukometašica OŽRK Krajina Cazin

Bogatstvo i ponos svakog grada jesu njegovi sportaši, mlade osobe koje se bave sportom. Posebno, ako su u tome uspješni, zaslužuju veliku pažnju i podršku, kako lokalnih vlasti tako i sviju nas, što je svakom sportašu od velikog značaja.

Opširnije...

Haris Muhić, perspektivni golman RK Krivaja: Sretan jer je trenirao uz Hadžihasića i Šabanovića

I dok su svi saigrači iz vicešampionske generacije (1996. godište) državnog prvenstva održanog u Zavidovićima prije dvije godine, nakon neuspješno okončane sezone u Premijer ligi BiH ljetos napustili matični klub, golman Haris Muhić (19) ostao je vjeran matičnom RK Krivaja.

Opširnije...

Jasmin Mrkonja: Povratak Krivaje u Premijer ligu nije gotova stvar, Čelik je po imenima za vrh

Jasmin Mrkonja (57), svojevremeno najbolje desno krilo svijeta, ponikao u Krivaji, igrački potpuno se afirmisao u šabačkoj Metaloplastici koja je godinama harala u Evropi, te prije 30-tak godina s reprezentacijom Jugoslavije osvojio i svjetsko zlato, idealan je sagovornik na temu bosanskohercegovačkog rukometa.

Opširnije...

Mirsad Terzić: Reprezentacija i porodica su na prvom mjestu

Mirsad Terzić je bosanskohercegovački rukometaš sa najviše nastupa za našu A reprezentaciju, sakupio ih je 123. Popularni Terza je i najbolji strijelac zmajeva svih vremena sa 402 gola, koliko je postigao i kapiten našeg nacionalnog tima Muhamed Toromanović. 

Opširnije...

Milan Šajin: Nije zlato sve što sija

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili tekst „Lažni sjaj rukometnog Katra“, koji je ostvario veliku posječenost, odlučili smo stupiti u kontakt sa nekim od naših rukometaša koji se trenutno nalaze u Kataru. Uspjeli smo u toj namjeri i kontaktirali smo Milana Šajina rukometaša Al Ahli Sport Cluba, ćija je trenutna adresa prebivališta upravo u Katru, a koji je izrazio želju da svoju, životnu-rukometnu priču, podijeli sa nama.

Opširnije...