A+ R A-

INTERVJU: Sanja Pajić, talentirana rukometašica OŽRK Krajina Cazin

Bogatstvo i ponos svakog grada jesu njegovi sportaši, mlade osobe koje se bave sportom. Posebno, ako su u tome uspješni, zaslužuju veliku pažnju i podršku, kako lokalnih vlasti tako i sviju nas, što je svakom sportašu od velikog značaja.

Jedna od mladih uzornih sportašica dolazi nam iz mlade i uspješne generacije Omladinskog ženskog rukometnog kluba "Krajina" čija je generacija ove godine postala prvak BiH u kadetskoj kategoriji. Ona se zove Sanja Pajić, igra lijevo krilo, i jedna je od najboljih igračica te nositelj igre "Krajine". Tim povodom, odlučili smo ovu mladu nadu, kako ""Krajine" tako i bh. rukometa pobliže upoznati te predstaviti rukometnoj javnosti.

Cazin.NET: Predstavi nam se kraćom biografijom, ko je Sanja Pajić?

Ja sam Sanja Pajić. Trenutno igram rukomet u OŽRK Krajini Cazin i treniram od svoje 10 godine.

Cazin.NET: Mnogi naši sugrađani te znaju sa rukometnih utakmica. Trenutno si jedna od vodećih igračica OŽRK Krajina Cazin. Od kud ljubav i interes za rukometom, kako je sve počelo?

Pa krenula sam takoreći bez veze da treniram i nakon nekog vremena jako sam zavoljela rukomet. Počela sam da treniram još vise i vidjela sam da mi ide jako dobro. Za veoma kratko vrijeme prešla sam kod starijih igračica, u seniore. Bila sam možda najmlađa igračica kod njih ,ali me to nije spriječilo da nastavim trenirati i da postignem fantastične rezultate.

Cazin.NET: Krajina je u zadnje dvije godine postigla fantastične rezultate, protekle godine ste bile treća ekipe lige. Bila si standardna igračica, šta je po tvom mišljenju ključ uspjeha ove ekipe?

Jednostavno smo postale jače i efikasnije. Naravno, do ovakvog rezultata nas je dovela nača sloga i jedinstvenost, takoreći, ginemo jedna za drugu. I na treninzima se trudimo i radimo sto jače možemo da bi smo postigle dobre rezultate.

Cazin.NET: Ko ti je najviše pomogao tokom dosadašnje karijere, želiš li nekog izdvojiti?

Roditelji su mi naravno pomogli u svemu što su mogli. Bez njih ne bi bila ovdje sad gdje jesam i ne bi postigla ovakve rezultate.

Cazin.NET: Klub se trenutno takmiči u Prvoj ligi F BiH. Ekipa "Krajine" je najmlađa u ligi, što potvrđuje činjenica da ste u istom sastavu prošle godine postale državne kadetske prvakinje. Kako se nosite sa mnogo starijim i iskusnijim protivnicama?

Mi ne razmišljamo na taj način da su one bolje ako su starije. To je igra, rukomet je igra. Za nas je to još jedno iskustvo i možemo dosta toga naučiti od njih i popraviti neke greške. 

Cazin.NET: Svaki sport, pa i rukomet zahtijeva i određena odricanja, obaveze, redovne treninge, kako domaće tako i putovanja na gostujuće utakmice. Kako sve to uspiješ organizovati sa školskim obavezama, pronađeš li slobodnog vremena?

Sve se može kad se hoće. Ja naravno mogu naći vremena za sve i naravno da je škola na prvom mjestu, ali ja za rukomet mogu naći uvijek vremena.

Cazin.NET: Imaš li, pored rukometa, neki omiljeni hobi, kako najradije ispunjavaš slobodno vrijeme?

Pa kada imam slobodnog vremena idem većinom trčati. A za drugi hobi nemam vremena.

Cazin.NET:Svojim igrama si na sebe skrenula pažnju rukometne javnosti i stručnjaka. Ukoliko dođe do toga, da li si spremna napraviti korak dalje u svojoj karijeri i prihvatiti ponude drugih većih klubova?

Naravno da bi voljela zaigrati za jači klub, za jaču ligu kao što je Seha liga ili Euro liga, to mi je životna želja.

Cazin.NET: Najbolje vrijeme je tek pred vama, gdje vidiš ekipu "Krajine" u narednih nekoliko godina?

Ja mislim da bi mi mogle u Premijer ligu, da pokažemo svoj kvalitet.

Cazin.NET: Rukomet je sport sa kontakt igrom gdje dolazi do fizičkih udaraca. Dobiješ li "batine", nastojiš li da vratiš istom mjerom?

Naravno da jest agresivan sport i dobijem batina, ali to je sve dio igre. I ne razmišljam na taj način da vratim udarce.

Omiljeni film:Transporter

Najdraže piće: Cijeđena narandža

Omiljeni sport (osim rukometa): Nogomet i odbojka

Poruka mladim sportašima: Trebaju da ustraju u tome, jer baviti se sportom je druženje sa prijateljima, a također i sreća i tuga. Jer osobe koje se bave sportom postaju bolji ljudi.

Izvor: Cazin.NET