A+ R A-

'Kako se osjećam nakon svega? Jednom riječi: posrano!'

Bilo je rečeno: ako sad ne napravimo korak naprijed, može nam se dogodit da više nećemo tako lako dolazit u poziciju da se borimo za polufinala. A mi nismo napravili korak naprijed, napravili smo dva koraka natrag. Nismo ostali čak ni na istoj razini, ne rezultatski, nego igrački.

Opširnije...

"Viša sila" koja je od Hrvatske napravila nižu klasu zove se Slavko Goluža

U Danskoj su bili "životinjski uvjeti", a u Kataru je kriva "viša sila". Na moje pitanje kako je "viša sila" kriva za ispadanje Hrvatske u četvrtfinalu SP-a, Slavko Goluža je uvrijeđeno okrenuo glavu i zašutio. Dosta to govori o izborniku pod kojim hrvatska rukometna reprezentacija tone iz godine u godinu.

Opširnije...

Nikša Kaleb tvrdi: Ovo je najneozbiljnije Svjetsko prvenstvo u povijesti rukometa!

Ono što je pogubno za ovaj sport je forsiranje domaćina koji više nikad ne naprave rezultat. Sjetite se Tunisa, Slovenije, Srbije, sad i Katara. Jednostavno postaje degutantno i za sam sport, za popularizaciju rukometa.

Opširnije...

Nataša Gaon Grujić: Ruke i srce

Svako jutro ja sam se budio u šest sati. Prvo bih rukom potražio njeno tijelo,  samo da je malo zagrlim. Svako jutro ona se dizala prije mene. Ona mi je pravila najbolju kafu, ni „tanku“, ni jaku, baš onako kako ja volim. Već nasuta u šoljici čekala me na stolu. Znao sam pomisliti ima li išta ljepše od našeg jutra? 

Opširnije...

Nedjelja kad je otiš'o Kiro

Makedoncima u nedjelju navečer nije bilo ni do čega. Njihova delegacija, među kojima mnoštvo novinarki (za razliku od bh. sedme sile sve su reprezentacije bogate pripadnicama ljepšeg spola), sjedila je za susjednim stolom.

Opširnije...

Duh i strijelci

U sportskim igrama, velike ekipe nisu sastav najboljih igrača, već kolektivi u koje se najbolje uklapaju vještina i snaga pojedinaca.

Opširnije...

Godine koje su pojele Zlatane

Suze desnog beka rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dejana Malinovića nakon poraza u utakmici Svjetskog prvenstva protiv Tunisa, kao da su zatvorile krug. Mladiću iz Banje Luke koji danas igra u Creteilu u Francuskoj, valja skinuti kapu do poda.

Opširnije...

Zlato sa SP je u duši naših rukometaša...

Znate li šta je ljubav prema domovini, prema sportu, znate li šta znači ginuti ne terenu, davati cijelog sebe, od te silne borbe i želje gubiti lopte na neki neshvatljiv način? Niste znali? Evo sada, svi vi koji ste pratili utakmice naše reprezentacije na SP, to i znate.

Opširnije...