A+ R A-

Veselin Vujović novi izbornik Slovenije: 'Nametnut ću svoj stil rada kao što sam nametnuo Zagrebu'

Upravni odbor slovenskog rukometnog saveza samo je potvrdio ono što se već otprije znalo. Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, postao je i službeno novi izbornik Slovenije. Prije Vujovića stranac-izbornik bio je naš Zvonimir Serdarušić koji je vodio Sloveniju na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine. Vujović će ostati i na klupi PPD Zagreba samo što sada neće biti slobodan kada je EHF vikend i neće moći ostati u klubu i raditi s mladima.

– Imali smo tri kandidata, a pored Vujovića to su bili Španjolac Raul Gonzales, trener Vardara i Branko Tamše. Odlučili smo se za Vujovića za kojeg mislimo da je kvalitetna i karizmatična osoba koja može dosta dati slovenskom rukometu. Prvi su cilj kvalifikacijske utakmice za EP s Letonijom i Slovačkom u lipnju, a dugoročni – plasman na Olimpijske igre u Riju – rekao je Franjo Bobinac, predsjednik Slovenskog rukometnog saveza.

Vujović je potpisao ugovor na tri godine.

– Debitirat ću na klupi u Prešovu 10. lipnja. Kako stvari za sada stoje, možda će nam za plasman na EP-u biti dovoljna domaća pobjeda u Velenju protiv Letonije 13. lipnja. S obzirom na to da Slovačka nema nijedan bod, nije nerealno da i tamo pobijedimo – rekao je u uvodu Vujović.

Bit će zanimljivo dođe li na EP-u u Poljskoj do susreta Hrvatske i Slovenije.

– Uh, nadam se da neće doći – istaknuo je Vuja.

Koliko je upoznat sa slovenskim rukometom?

– Većina igrača igra u inozemstvu. Naravno, nametnut ću svoj stil rada i priprema kao što sam nametnuo u Zagrebu – istaknuo je.

Hoće li koji Slovenac put Zagreba?

– Ako klub nekog dovede, ja ću biti prezadovoljan. Svoj novi položaj sigurno neću zloupotrijebiti da dovodim slovenske igrače. Ima nekih njihovih igrača koji bi nam u klub došli kao suho zlato – zaključio je novi izbornik Slovenije.

Izvor: Vecernji.hr