A+ R A-

Evo što je rekao bijesni Vujović nakon slovenskog debakla u bitci za Hrvatsku

Diljem Europe se ovih dana igraju kvalifikacijske utakmice za rukometni EURO kojem je 2018. domaćin Hrvatska. U srijedu je tako najzanimljivija bila utakmica u Stožicama između Slovenije i Njemačke, a naši susjedi su pred deset tisuća gledatelja doživjeli pravi debakl te su izgubili 23:32 (12:19) i gotovo sigurno propustili šansu za prvo mjesto u skupini, iako će najvjerojatnije kao drugi izravno na završnicu u Hrvatsku.

Dan kasnije nakon bolnog potopa, slovenski mediji prenose izjave razočaranog Veselina Vujovića koji je ove godine reprezentaciju odveo do svjetske bronce (protiv Hrvatske).

'Tko ne bi bio razočaran. U prvih 20 minuta nismo napravili ni jedan prekršaj, nismo zaustavili ni jedan njihov napad. Želio sam da igramo bezobrazno i čvrsto, ali ništa od toga nije bilo. Neki su djelovali kao usporeni film. Puno smo griješili, golmani nisu ništa obranili. U drugom dijelu smo pokazali znakove života, ali je razlika bila prevelika', ljutit je bio Vujović.

'I kada smo osvojili medalju, govorio sam da nismo bolji od Danaca, Nijemaca, Španjolaca. Medalja je za nas veliki ponos, ali i obaveza. Moramo napraviti sve kako bi se plasirali na EP, jer nas tamo čekaju velike stvari. I dalje imamo zelene igrače bez iskustva.' 

Vujović upozorava...

'Razočaran sam, ali moram vas podsjetiti da smo na SP izgubili sa deset od Španjolske pa na kraju uzeli odličje. Sada trebamo sve napraviti da u subotu odigramo ozbiljnu utakmicu (opet Njemačka), bez obzira na rezultat. To bi vratilo povjerenje uoči utakmica s Portugalom i Švicraskom. Ne smijemo se u kvalifikacijama dovesti u neugodnu situaciju.'

Izvor: Tportal.hr