A+ R A-

Šokantna ispovijest: Zvezdu nije bilo briga, sad sam invalid

Nitko mi ništa nije plaćao. Ni stan, ni hranu, ni stipendiju... Bila sam očajna, a sve zbog Crvene zvezde. Ozlijeđena sam morala pronaći posao kako bih mogla plaćati terapije, kaže Gordana Dikić. 

Gordana Dikić (24) je nekada talentirana rukometašica iz Raške. Da je nastavila igrati tko zna gdje bi joj bio kraj, a vjerojatno bi bila jedna od, ako ne i najbolja rukometašica svoje zemlje.

No, stvari nisu išle po planu. Imala je problema s ozljedama, a zbog pogrešnog liječenja danas je invalid. Skoro da ne može pomaknuti ruku, bolovi u ramenu su neprestani, nije sposobna raditi, a novca za plaćanje liječenja nema. Za sve krivi Crvenu zvezdu.

- Sa 16 godina sam potpisala ugovor sa Zvezdom. Igrala sam u sezoni 2009/10 za nekoliko ekipa na zahtjev trenera i kluba, ali sam se zbog prevelikog forsiranja ozlijedila. Nitko nije preuzeo obvezu nadgledati moje liječenje već sam dolazila u situaciju da mi jedan doktor s Banjice napiše da sam sposobna za treniranje, a drugi kaže da je potrebno strogo mirovanje - počela je Gordana.

Na parket se vratila - prerano.

- Rame me boljelo non-stop nakon operacije. I u klubu su vidjeli da nisam ono što sam bila ranije pa su me prebacili na posudbu u ORK Beograd. Tamo sam obnovila tešku ozljedu. Nitko mi ništa nije plaćao. Ni stan, ni hranu, ni stipendiju... Bila sam očajna, a sve zbog Crvene zvezde. Ozlijeđena sam morala pronaći posao kako bih mogla plaćati terapije. Umjesto da odmaram poslije terapije, ja sam svaki dan išla na posao. Danas imam procjenu liječnika - 70-postotni sam invalid - nastavlja ogorčena Dikić pa dodaje:

- Odgovornima u klubu ne pada napamet platiti ono što su mi dužni po ugovoru niti snositi troškove moga liječenja iako sam zdravlje ugrozila igrajući u njihovim ekipama.

Ako se ovako nastavi - izgubit će ruku

Postavilo se pitanje zašto je do sada šutjela i nije ništa govorila. Kaže kako je vjerovala da sve sama može izgurati.

- Ne mogu se više boriti. Neki dan sam se dignula iz kreveta i rame mi je iskočilo iz ležišta. Liječnik kaže da sve ide k tomu da na kraju ostanem bez te ruke.

Izvor: 24sata.hr