A+ R A-

Cvetkoviću muškarci, Ljubi žene

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RŠ) jednoglasno je u srijedu imenovao Jovicu Cvetkovića za selektora muške, a Ljubomira Obradovića na mjesto selektora ženske reprezentacije.

Cvetković, koji je 2007. godine bio prvi selektor Srbije, je i započeo sa seniorskim timom kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj u januaru 2018. godine.

Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Obradović na kormilo ženske selekcije dolazi umjesto Dragice Ðurić. On je je jedan od najvećih trenerskih uspjeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000.godine.

Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a poslije niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Ostali kandidati za selektore bili su Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).

Izvor: Tanjug