A+ R A-

Vrbas: Besplatan kamp za mlade rukometaše

Rukometni kamp "Guliver", jedan od retkih besplatnih kampova za mlade rukometaše i rukometašice, počeo je sa radom 19. juna, a završava se 2. jula. Domaćin kampa je Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu u čijim kompleksima je organizovan smeštaj i rad polaznika.

Više od stotinu dečaka i devojčica iz cele Vojvodine boravi na petom po redu rukometnom kampu "Guliver" u Vrbasu, a ono što ovaj kamp izdvaja od ostalih je činjenica da je potpuno besplatan.

Tokom dve nedelje rada podeljenog u dve smene mladi rukometaši će imati prilike da utvrde znanje iz rukometa i da savladaju nove tehnike kako bi se što bolje pripremili za sledeću sezonu.

Dovoljan broj trenera i njihova stručnost omogućava individualan rad sa decom što je ključno za njihovo usavršavanje. Sa devojčicama, kojih ima oko četrdesetak, rade treneri iz ženskog rukometnog kluba, a dečaci su raspoređeni u nekoliko kategorija u odnosu na poziciju u timu.

Miloš Mitrović, trener "zlatne generacije" dečaka do 12 godina, rekao je da svi treneri i bivši igrači kluba ulažu jednake napore da prenesu svoja iskustva i znanje na polaznike kampa.

"Akcenat je tehničkom usavršavanju dečaka. Treneri su specijalizovani za poseban rad sa krilima, pivotmenima, bekovima i golmanima. Mislimo da na taj način dečaci mogu maksimalno da poboljšaju svoje tehničke karakteristike," rekao je Mitrović.

Treninge i rad sa decom u kampu obavljaju treneri i proslavljeni igrači vrbaškog Rukometnog kluba. Vrbašani se mogu pohvaliti da su u protekloj sezoni, u kategoriji mlađih pionira, postali državni šampioni, a mnogi od njih su svoje znanje iz rukometa usavršili upravo na ovom rukometnom kampu.

Izvor: Rtv.rs