A+ R A-

Vuja: Ne vidim razlog zašto ne bi Zagreb i osvojio SEHA ligu...

Pokazao je već puno puta PPD Zagreb da može iznenaditi favorite, a s Vardarom ima omjer 2-2 ove sezone. Makedonci su kvalitetniji, ali Final Four je svijet za sebe, kaže Veselin Vujović. 

Vodio je i jedne i druge, voljeli su ga i u Skoplju i u Zagrebu, a danas Veselin Vujović (56) okršaj dviju "svojih" momčadi dočekuje s distance, s pozicije broncom ovjenčanog slovenskog izbornika. PPD Zagreb i Vardar sudaraju se u petak (18.30 sati) na Final Fouru SEHA lige, u borbi za nedjeljni finale. Moćni, sjajni Vardar, momčad toliko dobra da je u osmini finala Lige prvaka bila - slobodna. Realnost kaže da je Vardar favorit u ovom okršaju, ali Vuja će se s time složiti samo djelomično.

- Očekujem sjajnu utakmicu. Ove godine igrali su po dva puta u Ligi prvaka i u SEHA ligi, u oba natjecanja imaju omjer 1-1, zato će biti jako zanimljivo vidjeti kako će to završiti. Vardar ima više kvalitete, ali vjerujem da Zagreb može tu nešto napraviti. Ne bih bio ni najmanje šokiran da prođe u finale - kaže Vujović, koji je s klupe PPD Zagreba otišao u listopadu.

Ni njegov nasljednik nije uspio završiti sezonu, Silvio Ivandija dobio je otkaz nakon "minus deset" u Veszpremu, a na klupu je sjeo bivši izbornik Slavko Goluža.

- Moramo u prvom redu pokazati jaki voljni moment. Možemo izgubiti od protivnika koji je taj dan kvalitetniji, ali neću tolerirati da na planu voljnog momenta itko bude ispred nas. Za svaku loptu ići ćemo na glavu, pojačat ćemo trčanje u kontru i polukontru, ali i povratak u obranu. Do kraja sezone želim vidjeti momčad koja će ginuti na svakoj utakmici i za svaku loptu - kazao je Goluža.

Bude li Zagreb doista takav, mogao bi imati šansu. Za proći Vardar, ali i za osvojiti trofej!

- Zagreb je više puta dokazao da svakoga može iznenaditi, a to pogotovo može u ovoj situaciji, kad nije favorit i nema pritiska na svojim leđima. Kvalitetu svakako imaju, zašto ne bi i oni mogli to osvojiti - zapitao se Vujović.

Vodio je Vuja Vardar od 2006. do 2009., pa opet od 2011. do 2013. godine. Nije bilo toliko davno, ali bila su to druga vremena. Tad je ovaj veliki Vardar tek bio u nastajanju, Vujović je imao momčad s puno makedonskih igrača, bez zvijezda. No i s takvim je sastavom uspio osvojiti SEHA ligu 2012., u njenom prvom izdanju. U finalu je pobijedio Zagreb u Areni, šokirao zapravo, jer sve je bilo spremno za feštu, za slavlje zagrebaša.

- Vardar je danas došao na razinu da ima najviše moguće ciljeve, a ja ga definitivno očekujem i na Final Fouru Lige prvaka. Nisam baš siguran da će i osvojiti Ligu prvaka, mislim da su PSG i Barcelona ipak u prednosti. Iako, nadam se da ću se prevariti u procjeni - nasmijao se Vuja.

U drugom polufinalu igrat će domaćin završnog turnira, Meškov iz Bresta, protiv Veszprema, s kojim je Zagreb nekidan igrao. I nastradao.

- Veszprem također očekujem na Final Fouru Lige prvaka, to je strašna momčad, ali neće mu biti nimalo lako. Meškov je već dobivao velike protivnike ove sezone, u svojoj dvorani je jako neugodan, izuzetno je teško pobijediti u Brestu - upozorio je Vujović.

Izvor: 24sata.hr