A+ R A-

Zildžić: Dolazak u Ademar Leon je ostvarenje sportskog sna

Amer Zildžić rukometaš koji je ponikao u Konjuhu iz Živinica sigurno je jedan od kreatora najljepših sportskih priča u našoj zemlji ovoga ljeta.

Naime nakon sjajne sezone u španskom drugoligašu Bidosau, Zildžić je potpisao dvogodišnji ugovor sa slavnim španskim Ademar Leonom.

''Potpisom ugovora sa Ademar Leonom ostvario se moj sportski san da igram za tako poznatu ekipu, koja je osvojač najviših evropskih naslova, osvojivši i Kup pobjednika kupova. Sa BK Bidasoa smo napravili veliki uspijeh i igrali smo play off za ulazak u najjaču špansku ligu Asobal, ali nismo uspjeli napraviti i taj odlučujući korak. Međutim, moje igre dopale su se treneru Rafaelu Rafi Guigasu i doveo me je u gigant EU rukometa Ademar Leone. Time se ostavrio moj san, pa ću nastojati dobrim igrama opravdati povjerenje koje mi je ukazano'' izjavio je za SCsport.ba Zildžić a zatim dodao:

''Imao sam nekoliko ponuda i iz drugih zemalja ali i španskih klubova, ali sam se odlučio za Španiju zbog jezika koji sam dobro savladao i Ademar kao jedan od najtrofejnijih španskih klubova''.

Inače Ademar je osvu sezonu završio na šestoj poziciji Asobal lige, a u narednoj imaju za cilj da se vrate u sami vrh evropskog i španskog ruokometa.

Izvor: SCSport.ba