A+ R A-

Edin Tatar novi član Pogona iz Szczecina: Došao sam u ambiciozan klub

Edin Tatar novi je golman poljskog rukometnog prvoligaša Pogona iz Szczecina. Iako je prošle sedmice dogovorio angažman sa zeničkim Čelikom, Tatar je u međuvremenu dobio izdašnu ponudu iz Poljske, za koju tvrdi da nije mogao odbiti, a 26-godišnji golman u karijeri je nosio dres sarajevske i visočke Bosne, te Vogošće i katarskog Al-Saada.

Korektnost Čelika

Dres Vogošće nosio je u prethodne dvije godine i bio jedan od glavnih tvoraca uspjeha ove ekipe, koja će u sezoni pred nama po prvi put igrati evropsko takmičenje - Challenge Cup. 

- Sa Vogošćom je došlo do sporazumnog raskida ugovora. Nakon dvije odlične sezone odlučili smo da je vrijeme za rastanak. Ekipi želim puno sreće u Premijer ligi BiH i u Challenge Cupu, kaže Tatar, koji ističe i veliku zahvalanost ekipi Čelika za koju je trebao braniti u narednoj sezoni.

- Čelik je sjajna ekipa, koja će sigurno biti u vrhu bh. rukometa i u narednoj sezoni. Kada me kontaktirao predsjednik, gospodin Pane Škrbić, vrlo rado sam prihvatio ponudu i želio sam pomoći u ostvarenju ciljeva - titula prvaka BiH i igranje u SEHA ligi. Prošao sam ljekarske preglede i dogovorili smo uslove, a u Zenici su bili i više nego korektni prema meni za vrlo kratko vrijeme, govori Tatar, koji tvrdi da mu u Čeliku nisu pravili probleme kada je stigla ponuda iz Poljske.

- Gospodin Škrbić nije pravio nikakav problem i poželio mi je mnogo sreće u Poljskoj. Zbog nastale situacije, kada se vratim u BiH, sigurno bih volio jednu sezonu braniti u zeničkom klubu, ističe sjajni golman.

Play-off je cilj

Tatar je inače u Poljsku otišao zahvaljujući bh. internacionalcu sjajnom lijevom beku Zaglebia Lubina Faruku Halilbegoviću, koji ga je preporučio kao odličnog golmana. 

- Moj prijatelj Faruk Halilbegović me preporučio, a ljudi u Pogonu su prihvatili da me pozovu u svoje redove. Kada je stigla ponuda iz Poljske nisam se dvoumio, jer se ovdje igra sjajan rukomet i liga postaje sve jača svake godine. Pogon je u prošloj sezoni zauzeo četvrto mjesto i izborio play-off, a iste ambicije imamo i naredne sezone. Klub je veoma uređen i siguran sam da imamo kvalitet da budemo među prvih osam ekipa u ligi, završio je Tatar.

Izvor: Oslobodjenje.ba