A+ R A-

Andrea Lekić: Imamo kvalitet, najjača je Holandija

Rukometašica makedonskog Vardara je istakla da nacionalni tim ima kvalitet i da vjeruje u svoje mogućnosti.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi D na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, sa domaćom selekcijom, Holandijom, Južnom Korejom, Kinom i Kamerunom.

"Dobili smo jako tešku i nezgodnu grupu. Uvek je teško igrati sa domaćinom, ali po meni, definitivno najjača u našoj grupi je selekcija Holandije. Podatak da je riječ o svjetskim i evropskim vicešampionkama sve govori. Tu je i Koreja, ekipa koja gaji nezgodan stil, ali imamo pozitivno iskustvo sa njima, jer smo ih dobile na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Kamerun i Kina su selekcije sa najmanjim rejtingom. Čeka nas izuzetno zahtjevno prvenstvo sa pet utakmica u prvoj fazi", rekla je Lekićeva za sajt RSS. 

Najbolja rukometašica svijeta iz 2013. u izboru Svetske rukometne federacije vratiće se u reprezentaciju nakon duže pauze. 

"Imamo izuzetno teško ukrštanje sa grupom C u kojoj su Rusija, Danska, Brazil i Crna Gora. Osnovni cilj je napraviti što bolji plasman u grupi kako bismo, uslovno rečeno, imali lakšeg rivala u osmini finala. Biće izuzetno teško, ali kvalitet imamo i vjerujemo u svoje mogućnosti. Ne bi trebalo ništa nagovještavati, već spremno dočekati turnir i ići od utakmice do utakmice", dodala je Lekićeva. 

 

Svjetsko prvenstvo će se igrati od 1. do 17. decembra.